TORKU ya önce KONYA destek vermeli
Şehirler dünya üzerindeki diğer yerleşim yerleri ile rekabet halindedir. Rekabet edebilmek için de şehirlerin marka değerleri olmalıdır.
Konya gibi büyük ölçekli şehirler, coğrafik, sosyoekonomik, kültürel, sportif ve sanat gibi unsurları ile temel aktör olmaya başladılar.
Şehrin üst düzey yöneticileri ve iş adamları,
“Turizmi geliştirmek, yatırımcıları şehre çekmek, nitelikli insanları şehirde yaşamak için teşvik etmek, pazarlama ve markalama yöntem ve tekniklerini marka haline getirmek, yenilenme ve yaşam kalitesini arttırma yönünde her türlü adımı atmak, alt yapı yatırımlarını yapmak,
Güçlü bir şehir markası geliştirmek, şehrin sahip olduğu bir dizi marka niteliklerini belirlemek, ülke geneli ve hedef kitlenin zihninde şehirle ilgili olumlu algılar oluşturmak,
Bu bağlamda, şehirler için markalaşma yöntemlerini ve uygulanan başlıca pazarlama stratejilerini araştırmak ve geliştirmek” ZORUNDADIR
TORKU’ ya önce KONYA DESTEK VERMELİ
Torku’ nun sadece Konya’ nın değil, ülkenin, hatta Dünya’ nın markalarından biri haline geldiğini söylemek abartı olmaz.
Torku’ ürünlerine önce Konya halkının daha sonra da yerli malı kullanmalı düşüncesi ile Ülke genelinin destek vermesi gerekiyor.
TORKU; Anadolu'nun bereketli topraklarında, ürettiklerini kendi fabrikalarında özenle işliyor.
“Kristal şekerden paketli kristal ve küp şekere, sıvı şekerden tatlı şerbetine, esmer şekerden çikolataya, lokum ve şekerlemelerden gofrete, kekten bisküviye, kırmızı taze etten sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerine, sütten yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünlerine, dondurulmuş parmak patatesten soğan halkasına, patates kroketinden rafine ayçiçek yağına, meyve suyundan sirkeye, tahinden pekmeze domates gibi modern seracılık ürünlerinden pizzaya, şalgamdan bulgur” çeşitlerine kadar, çok geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapıyor.
KONYA DESTEK OLUYOR MU?
Gazeteci arkadaşım Kemal Soylu bayram alışverişi yapmak için girdiği bir marketler zincirinde karşılaştığı manzarayı şu ifadeler ile dile getirdi.
“Konya’nın en büyük marketler zincirinin birine girdim.
Devasa bir şeker standı. Uzaktan zannettim ki TORKU... Yanına vardım bir İstanbul markası. Hiç bir şey almadan çıktım.
Yapılan saldırılar ve kumpaslar için TORKU’ ya sahip çıkmak adına feryadı figan eyliyoruz ya, hepsi hikaye.
Biz bu şehrin markası olarak TORKU’ muza sözde sahip çıkıyoruz.
Hiç bir kimse Torku ürünü satmayan yerden alış veriş yapmasa, bu iş kökünden çözülür.
Ama hani nerede o yürekli milliyetçilik yapacak Konyalı?”
Bu ifadelere katılmamak mümkün mü?
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk;
“Fakirlik bu milletin kaderi değildir” sloganı ile
“Bu ülkenin evlatlarının eline imkan verildiğinde neleri başarabileceğinin, destek sağlandığında neleri alt edebileceğinin şahidiyiz. Onların niteliklerine nitelik katmak, kabiliyetlerini daha da geliştirmelerini sağlamak elimizdedir. Onların başarı öykülerinin sayısını arttırmak da bizim elimizdedir” düşüncesi ile yıllardır gece gündüz demeden çalışıyor.
Bu kadar gayret ve çalışmaya rağmen, Konya halkının yeterli desteği vermediği düşüncesindeyim.
TORKU ya önce KONYA destek vermeli.
28 ilçesi ile birlikte KONYA, TORKU Ürünlerini satmayan hiçbir yerden alışveriş yapmamalı.
Unutmayalım, “Elden gelen öğün olmaz, O da zamanın da gelmez”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.