Thyssenkrupp, Deutsche Bahn’a 150 Milyon Euro Ceza Ödeyecek

Thyssenkrupp, Deutsche Bahn’a 150 Milyon Euro Ceza Ödeyecek

Alman demir-çelik devi ThyssenKrupp, başka şirketlerle tekel oluşturup, fiyatları yüksek tutarak Deutsche Bahn’ı zarara uğrattığı gerekçeiyle bu şirkete 150 milyon Euro ceza ödeyecek.

Alman demir-çelik devi ThyssenKrupp, başka şirketlerle tekel oluşturup, fiyatları yüksek tutarak Deutsche Bahn’ı zarara uğrattığı gerekçeiyle bu şirkete 150 milyon Euro ceza ödeyecek. Federal Kartel Dairesi iki yıl önce fiyat sahtekarlığını tespit etmişti.

Almanya’nın en büyük demir-çelik şirketi ThyssenKrupp’un yaptığı sahtekarlık ortaya çıkınca cezaya mahkum edildi. Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, şirket, Alman demiryolları Deutsche Bahn’a (DB) 10 yıl süreyle yüksek fiyattan ray sattı ve şirketi yüksek miktarlarda zarara uğrattı.

Haksız rekabeti önlemekle görevli Federal Kartel Dairesi, 2001-2011 yılları arasında Essen merkezli demir-çelik şirketinin, başka 7 firmayla anlaşarak fiyatlarda tekel oluşturduğunu tespit etti.

Avusturyalı Voestalpine şirketinin de adı karıştığı skandalda, ThyssenKrupp, daha önce DB’ye 192 milyon Euro ödemişti. Davası devam eden konuda taraflar anlaştı ve Essenli demir-çelik şirketi DB’ye 150 milyon Euro daha ödemeye razı oldu.

Handelsblatt’ın haberine göre alınan bu para, DB tarafından Almanya’daki rayların yenilenmesi ve tamiratı için harcanacak. Böylelikle yolcuların yaşadığı ulaşım sıkıntıları da kısmen çözüme kavuşacak.

Öte yandan ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan ThyssenKrupp yıl sonu bilançosunu da erteleme kararı aldı. Yarın açıklanması beklenen bilanço, Amerika ve Brezilya’daki işletmelerin durumu ve muhtemel satışı nedeniyle ileri bir tarihe alındı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.