Thy, Utair İle Rusya’nın 40 Noktasını Daha Dünyaya Bağladı

Thy, Utair İle Rusya’nın 40 Noktasını Daha Dünyaya Bağladı

Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair ile imzaladığı anlaşma uygulamaya başlandı.

Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair ile imzaladığı anlaşma uygulamaya başlandı. Rusya’nın 40 ayrı noktasından tek biletle İstanbul üzerinden dünyanın 190 ayrı noktasına gidebilecek. Türkiye’den de tek biletle Rusya’nın 40 noktasına uçulabilecek. THY tarihinin en büyük uluslararası ticari anlaşması ile artık Rusya’nın bölgeleri Türk iş adamlarına “yol” olacak.

Rusya’nın Ural bölgesi Tümen kentinde THY Genel Müdürü Temel Kotil ve UTair Genel Müdürü Andrey Martirosov’un geçen yıl imzaladığı işbirliği anlaşmasına uygun olarak teknik alt yapılar tamamlandı.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, “Rusya’nın 40’a yakın bölgesine tek biletle uçma imkanı var. Biletler sistemde tanımlandı. Rusya’nın 40 ayrı noktasından İstanbul üzerinden bütün uçtuğumuz noktalara gidilebilecek. Bu yeni uygulama İstanbul’un transit merkezi olmasına da önemli katkı sağlayacak.” dedi.

THY’nin hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Deribaş, “Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketiyiz. Bu yılın sonu itibari ile THY 110 ülkeye uçuyor olacak. Bu da bize dünya birinciliği veriyor. Hep yeni uçaklarla filomuz takviye ediliyor. Avrupa’nın en genç havayolu şirketiyiz. Servis kalitemiz de her gün daha iyiye gidiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

MENÜDE HAMSİLİ PİLAV DA VAR

THY’nin dünyanın en iyi business ikramını veren şirket olduğunu vurgulayan Deribaş, “İkram servisimiz sürekli gelişiyor. Hamsili pilav bile veriliyor. Sponsorluklarımız devam ediyor. Eurolig sponsorluğumuzu 2020’ye kadar uzattık. Rusya’da da gelişiyoruz. Yeni 2 hat daha açıyoruz. Astrahan ve Stavropol kentleri ile birlikte Rusya’da uçtuğumuz nokta sayısı 10 olacak. Yıl sonunda 1 milyon yolcu sayısına da ulaşmayı hedefliyoruz…” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.