Tereyağında İadei İtibar Talep Artışına Neden Oldu

Tereyağında İadei İtibar Talep Artışına Neden Oldu

Tereyağında son yıllarda yapılan, 'obeziteden kalp hastalığına kadar birçok sağlık problemine yol açıyor' suçlamasının yerini olumlu tavsiyeler alınca talep patlaması yaşanıyor.

Tereyağında son yıllarda yapılan, 'obeziteden kalp hastalığına kadar birçok sağlık problemine yol açıyor' suçlamasının yerini olumlu tavsiyeler alınca talep patlaması yaşanıyor. Üreticiler, önceleri gezip satmak istedikleri tereyağında talep patlamasının ürünün fiyatına az da olsa yansıdığını söylüyor.

Kars Ay Süt Yönetim Kurulu Başkanı ve ERGE Süt İşletmecisi Erol Yılmazel, son yıllarda özellikle medyada tereyağının daha sağlıklı olduğu yönündeki haberlerin talep patlamasına neden olduğunu ve bunun da ister istemez fiyatlara yansıdığını söyledi. Geçen yıllarda lokanta lokanta gezerek tereyağını satmaya çalıştıklarını hatırlatan Yılmazel, "Bundan önce tereyağını pazarlamada ve satışta bayağı büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Ama bu son 2-3 yıldır hakikaten tereyağına büyük bir talep var." dedi.

Önceki yıllarda 9 ile 13 lira arasında satışa sundukları tereyağını, bu yıl Kars’ta 15 lira ve yukarısına sattıklarını ifade eden süt işletmecisi Saffet Çiftçi ise önceki yıllarda tereyağına yapılan haksız karalamanın yersiz olduğunun anlaşılmasının işlerini açtığını ifade ederek, “Bugünlerde il dışına tereyağı satmaya başladık. Şu an şehrimizde tek eksiğimiz tanıtımın yetersiz olması. Yetkilileri, il dışından gelen misafirlere tereyağı ve kaşar ikram etmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

İADEİ İTİBAR SÜT ÜRETİCİLERİNİ MEMNUN ETTİ

Kars Süt Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz Sadıkoğlu ise Kars’ın ekonomisinin hayvancılığa ve buna bağlı diğer yan ürünlerin satışına bağlı olduğunun altını çizdi. Sadıkoğlu, tereyağına verilen iade-i itibarın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu gelişmenin, beklenen ve olması gereken bir hareket olduğuna değinen Sadıkoğlu, tereyağının gerçek manada bir şifa kaynağı olduğunu, anacak yıllardır beslenmede özellikle dışlanmasının yöre halkını, özellikle ekonomik kazanç yönünden mağdur ettiği üzerinde durdu. Sadıkoğlu, "Bu çizilen olumsuz tabloyla margarin ve benzeri bir takım yağlar tereyağının yerini aldı. Türkiye’de büyük oranda kalp damar rahatsızlıkları ve buna bağlı kalp hastalıkları çok fazla oldu. Tabi devletin bunları tedavide bir sürü para harcadığını gördük. Dolayısıyla bunlar hep birbirlerini tetikledi. Ancak şimdi yeni yeni tereyağına karşı olumlu bir gelişme var." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.