Tenisçiler kupaları topladı

Tenisçiler kupaları topladı

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Gaziantepte yapılan 6. Klasman Senior Tenis Şampiyonasını 4 kupayla kapattı

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Gaziantep’te yapılan 6. Klasman Senior Tenis Şampiyonasını 4 kupayla kapattı. İsmail Serim 75+ Yaş kategorisinde karşılaşacak sporcu bulamadığı için 65+ yaş kategorisinde mücadele etti

 

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü sporcuları Gaziantep’te 29 Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında yapılan 6 Klasman Senior Tenis Şampiyonası’nı 4 kupayla kapattı. Zorlu ve çekişmeli geçen karşılaşmalarda Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü sporcusu İsmail Serim 75+ Yaş kategorisinde karşılaşacak sporcu bulamadığı için 65+ yaş kategorisinde mücadele etti.  İstanbullu Şen Balkaner ile karşılaşan sporcumuz ilk seti kaybetmesine rağmen diğer setleri 6-3 kazanarak adını finale yazdırdı. Finalde ise yine İstanbul’dan katılan Turgut Karacaoğlu ile karşılaşan sporcumuz bu maçı da 6-2 ve 6-3 kazanarak kategorisinde şampiyon oldu. 65+ yaş kategorisinde mücadele eden bir diğer Konyalı sporcu Vezir Balcıoğlu ise rakibi Şen Balkaner’e 1-6 ve 1-6’lık skorlar la mağlup olunca şampiyonayı beşinci olarak tamamladı.

Bayanlarda ise 45+ yaş kategorisinde mücadele eden Anıl Bölgen ise sırasıyla Gaziantep’ten Berrin Kültür ve Adana’dan Güliz Göktekin’i mağlup ederek adını finale yazdırdı. Final’de Ankara’dan katılan Filiz Kuzu ile karşılaşan sporcumuz karşılaşma esnasında aşırı sıcaklardan dolayı baygınlık geçirince karşılaşmayı kaybetti ve şampiyonayı ikinci olarak tamamlamak zorunda kaldı. 18+ Yaş grubunda mücadele eden Burak Balcıoğlu ise Gaziantep’ten şampiyonaya katılan Cem Kaküçük’ü 6-2 ve 6-4 mağlup ederek ikinci turu maç yapmadan geçti. Final’de Yiğit Camcıoğlu ile karşılaşan sporcumuz ilk seti 6-4 kazanmasına rağmen ikinci seti 4-6 ve üçüncü seti de 3-6 kaybederek grubunda şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.

Karışık çiftler karşılaşmasında ise Anıl Bölgen ve Vezir Balcıoğlu, Bülent Tunçozgür ve Nurdan Tunçozgür çiftini 6-2, 6-2’lik sonuçlarla mağlup ederek ikinci tura yükseldiler. Bu turda ise Hasan Mecit-Şükriye Baysal çiftini W-O ile geçen sporcularımız finale yükselme başarısını gösterdiler. Final’de ise Çetin Akyüz-Serpin Gizir çifti ile karşılaşan Bölgen-Balcıoğlu çifti rakiplerini 6-2, 6-3’lük skorlarla mağlup ederek çiftler’de şampiyon oldular.

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Tevfik Buğdaycı elde edilen başarılardan dolayı mutlu olduklarını belirterek” Sporcularımızın Gaziantep’ten 4 kupayla dönmeleri bizleri sevindirdi. Kulüp olarak bundan sonra da başarılarımız devam edecektir” dedi. Konya Tenis İl Temsilcisi Bülent Yıldız ise, Konyalı tenisçilerin Türkiye’de adından söz ettirdiğini ifade ederek” Artık Konyalı sporcularımız tenis branşında adından sıkça söz ettirmeye başladılar. Sporcularımızın aldıkları dereceler bizi sevindirdi. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.