Tekstilin Günü Ve Geleceği Sektörün Başkenti Bursa'da Masaya Yatırıldı

Tekstilin Günü Ve Geleceği Sektörün Başkenti Bursa'da Masaya Yatırıldı

MÜSİAD Tekstil ve Deri Sökter Kurulu Zirvesi kapsamında düzenlenen 'Tekstilin Parlayan Yıldızı Bebe ve Çocuk Giyimi' konulu panelde tekstilin bu günü ve geleceği masaya yatırıldı.

MÜSİAD Tekstil ve Deri Sökter Kurulu Zirvesi kapsamında düzenlenen 'Tekstilin Parlayan Yıldızı Bebe ve Çocuk Giyimi' konulu panelde tekstilin bu günü ve geleceği masaya yatırıldı. BEKSİAD'ın destekleri ile Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans salonunda düzenlenen zirve MÜSİAD'ın tanıtım görüntülerinin arından Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni'nin açılış konuşması ile devam etti. Toplantıya Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, tekstil sektörünün duayen isimleri ve davetliler katıldı.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, ihracatın yüzde 60'ından fazlasını KOBİ'ler tarafından yapıldığını belirterek, “Ama büyük kuruluşlar, tabi bunları kötülemek anlamında söylemiyorum ama bunun tam tersi şeklinde bir oran var. Yani yüzde 60 ithalat, yüzde 30 ihracat şeklinde bir duruma dönmüş durumda." dedi.

BURSA'DA TEKSTİLDE 65 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise Bursa'da konfeksiyon sektöründe yaklaşık 65 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, bunun da yoğunluğunun kadın istihdamında yaşandığını söyledi. Bursa'da tekstil sektöründe istihdam edilen çalışanların yaklaşık yüzde 80'inin kadınlardan oluştuğunu anlatan Topuk, bunun aileleri ile hesap edildiğinde ise 250-300 bin kişinin hayatını bu sektörden devam ettirdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de, tekstilin başkenti Bursa'da düzenlenen zirvenin önemine dikkat çekerken, "Türkiye güzel yolda Türkiye her yönü ile hızlı bir gelişim içinde bu konuda da güzellikleri yaşıyoruz. Türkiye sadece kendisini ilgilendirmiyor Türkiye'yi tüm coğrafyalar, tüm dünya izliyor. Türkiye'den büyük beklenti var. Gözler Türkiye'de, herkesin Türkiye'den büyük bir ümidi var. Türkiye gerçekten önemli ölçüde hamle yaptı ve önemli bir lider konumunda. İşte bu amaçla çalışmamızı sürdürüyoruz. Onun için güçlü olmamız gerekiyor, güçlü olmanın yolu da üretimden geçiyor. Ne kadar üretebilirsek, ne kadar üretimi gerçekleştirebilirsek, artırabilirsen, üretimde markayı geliştirebilirsek, kaliteyi artırabilirsen o kadar güçlü oluruz." dedi.
Milletvekili Bedrettin Yıldırım da, Türkiye'de bebe ve çocuk giyimde önemli bir yeri olan Bursa'da bundan sonra markalaşmaya önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bursa'nın sanayi şehri olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu ise şöyle konuştu: "Sanayimizin içinde tekstil ve hazır giyim, konfeksiyon, yüzde 35 ve 37'lik bir oranla çok önemli bir yer tutan sektör. Bu sektör içinde son yılarda ciddi bir atılım içine giren bebe ve çocuk konfeksiyonu, hazır giyimi şu anda Türkiye kapasitesinin yüzde 80'ini ürettiğini iddia eden BEKSİAD, BEKSİAD Başkanı Halil beyle her bir araya geldiğimizde o bana 'yüzde 80 ürettiklerini' söyler ve bende 'kaç markaları olduğunu' sorarım. Onun canı sıkılır ve o da bana 'sayın valim sıra ona geldi.' Bu güne kadar ki sürecimiz hazırlık süreci idi. Artık markalaşmak ve Türkiye ve dünyaya mal olacak yeni markalar üretme aşamasına yeni ulaştık der. Onun için biz bebe ve çocuk giyiminde üretim kapasitemizi artık ileri teknolojiyi, nano teknolojiyi kullanarak Bursa'yı dünya ve Türkiye'de ki bebe ve çocuk giyiminde ki trentleri belirleyen, modayı belirleyen çok çağdaş modern, şirin tasarımların yapıldığı bir kente dönüştürme zorunluluğumuz var."

Açılış konuşmalarının ardından 'Tekstilin Parlayan Yıldızı Bebe ve Çocuk Giyimi' konulu panelde tekstil masaya yatırıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.