Tarımda Ab Standardı Ipard Iı Sektör Analizi Projesi İle Devam Ediyor

Tarımda Ab Standardı Ipard Iı Sektör Analizi Projesi İle Devam Ediyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından, aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan ‘Katılım öncesi yardım aracı’nın beşinci bileşeni Kırsal Kalkınma Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB) tarafından, aday ve potansiyel aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan ‘Katılım öncesi yardım aracı’nın beşinci bileşeni Kırsal Kalkınma Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası devam ediyor. Bu kapsamda kırsal kalkınma politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıkları ve politika geliştirilmesi destekleniyor.

IPARD Programının amacı, Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturup, işletmeleri topluluk standartlarına yükseltmek.

2013 yılı başından itibaren Bursa’da da yürütülen IPARD uygulamalarının 2014-2020 yıllarını kapsayan ‘IPARD II Programı’ hazırlıkları bakanlıkça sürdürülüyor.

Programda yer alması gereken yatırım ve desteklemeler ile potansiyel ve eksiklikleri belirlemek amacıyla yabancı ve bakanlık uzmanlarınca saha çalışmaları yapılacak. Ayrıca paydaşlar ve sektör temsilcileri ile görüşmeler yapılacak.

BURSA’DA DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bursa için ‘Kırsal altyapı’ ve ‘Süt üreten ve süt işleyen tesisler’ başlıkları kapsamında çalışmalar yapılması talimatı verildi. Buna istinaden ise bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince sektör temsilcileriyle toplantı ve saha çalışmaları yapıldı.

‘Kırsal Altyapı’ grubu olarak BEBKA, BUSKİ, İller Bankası ile görüşmeler gerçekleştirilirken, ayrıca çeşitli kırsal altyapı yatırımları ile ilgili projeler sahada izlendi. Süt Üreten ve Süt İşleyen Tesisler grup çalışmaları çerçevesinde ise sektör temsilcileriyle il müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı sonrasında süt hayvancılığı işletmeleri ile süt işleme tesislerine ziyaretler gerçekleştirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.