Su Ürünleri Tanıtım Grubu Dubai’de 2 Bin Kişiye Balık Ziyafeti Çekti

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Dubai’de 2 Bin Kişiye Balık Ziyafeti Çekti

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 17-19 Kasım 2013 arasında Dubai’de düzenlenen Seafex Su Ürünleri Fuarı’na katıldı.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 17-19 Kasım 2013 arasında Dubai’de düzenlenen Seafex Su Ürünleri Fuarı’na katıldı. Fuar boyunca yaklaşık 2 bin kişiye balık ikram edilerek, Türk su ürünleri tanıtıldı.

STG Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, yaptığı açıklamada, “Dubai, gerek nüfus çeşitliliği gerek bulunduğu konum itibariyle su ürünleri sektörü için cazip bir pazar durumunda. Market raflarında ve restoranların menülerinde, Türkiye’den ithal edilen levrek ve çipuraları görmek mümkün. Fuarda Türkiye’den getirdiğimiz aşçımızın pişirdiği levrek ve çipuraları ziyaretçilere tattırma imkanı bulduk ve çok beğenildiğini gördük.” dedi. Türkiye’nin BAE’ye 2011 yılında 1,7 milyon dolar seviyelerinde olan su ürünleri ihracatının, 2013'ün ilk 10 ayı sonunda 3 milyon doları geçtiğini kaydeden Demir, “Fuar süresince standımıza gösterilen yoğun ilgiden dolayı önümüzdeki dönem için ihracatımızın artarak devam edeceği konusunda son derece umutluyuz.” diye konuştu.

Fuarda STG adına Yönetim Kurulu üyeleri Ufuk Atakan Demir ve Ahmet Tuncay Sagun ile Ege İhracatçı Birlikleri’nden Gökay Çelikli bulundu. Ayrıca Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal da gözlemlerde bulunmak üzere STG’nin davetlisi olarak fuara katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.