Stadyumun akıbeti ne olacak?

Stadyumun akıbeti ne olacak?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Konyasporun durumunu ve stadyum meselesini gündeme getirdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Konyaspor’un durumunu ve stadyum meselesini gündeme getirdi.

 

Konyaspor’u “Avrupa Takımı” yapacağız vaadiyle, Konyalı’yı oyalayanların, Konyaspor’un küme düşmesine yol açacak zemini yarattıkları gibi, bir taraftan da Konya Atatürk Stadyumunun bulunduğu ve kentin en merkezi bölgesinde bulunan alanı pazarlama arayışı içine girdiğini öne süren Atilla Kart, bulgular ve gelişmeler bunu durumu doğruladığını ifade etti.

 

Atilla Kart, soru önergesinde şu görüşleri gündeme getirdi: “Mevcut stadyumun akıbeti ve yeni yapılacağı söylenen stadyum hakkında hiçbir ciddi açıklama yapılmamaktadır. Stadyumun akıbeti konusunda belirsizlikler vardır. Karambol ortamı yaratılmak istenilmektedir. Kapalı kapılar ardında haksız imar rantı yaratılmak istenildiğine dair kaygılarımız vardır. Dönemin Devlet Bakanı Faruk Özak; Büyükşehir Belediyesine bu alanın verileceğini, Belediyenin bu alanı kentsel dönüşüm adıyla değerlendireceğini ve yeni stadyum yapılacağını ifade etmiş; Büyükşehir Belediye Başkanı ise, Selçuklu bölgesinde 2013 yılı sonuna kadar yeni stadyumun yapılacağını beyan etmiştir. Ortada yeni stadyum ile ilgili hiçbir çalışma olmadığı gibi, mevcut Atatürk Stadyumunun da bilinçli olarak bakımsızlığa ve kendi haline terk edildiği görülmektedir. Ortada belirsizlikler, çelişkiler, sorular ve maalesef yalan beyanlar vardır.

 

Buna göre, soruyoruz;

 

(1) Mevcut stadyumun akıbeti nedir? Devlet Su İşleri ve Endüstri Meslek Lisesiyle birlikte alışveriş merkezine, ticari alana dönüştürüleceği yönünde herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

 

Gelişmeler hakkında Konya halkı neden bilgilendirilmemektedir? Gelişmeler Konyalı’dan neden gizlenmektedir?

 

(2) 2013 yılında biteceği söylenen yeni stadyum ile ilgili gelişmeler nedir? Stadın yeri belli değilse, kamuoyuna neden açıklama yapılmamaktadır? Birilerine rant mı sağlanmak istenilmektedir?

 

(3) Birçok kente yeni stadyum yapılmasına rağmen, Konya bu imkandan neden yararlanamamaktadır?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.