Şekersporda 2 imza daha

Şekersporda 2 imza daha

Bugün yeni sezon çalışmalarının startını verecek olan Konya Şekerspor, iki tecrübeli ismi daha renklerine bağladı

Bugün yeni sezon çalışmalarının startını verecek olan Konya Şekerspor, iki tecrübeli ismi daha renklerine bağladı. Yeşil-beyazlılar, Orduspor’un santraforu Ahmet Güven ve Ankaraspor’un solbeki Hüseyin Yoğurtçu ile anlaştı

 

Yeni sezonda da Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, bugün topbaşı yapacak. Bugün öğle saatlerinde Recep Konuk Tesisleri’nde bir araya gelecek olan yeşil-beyazlılar, teknik adam Metin Altınay ve ekibi ile birlikte önce bir tanışma merasimi düzenleyecek. Ardından yapacağı düz koşularla 2011-2012 futbol sezonunun startını verecek.

Şekerspor, geçtiğimiz gün başlayan sağlık kontrollerini dün tamamladı. Teknik Direktör Metin Altınay ve yardımcıları ile birlikte Dün Anıt Hastanesi’ne gelen futbolcular, kan ve idrar tahlilleri ardından, akciğer ve EKG testlerinden geçtiler. Yeşil beyazlılar son olarak Kardiyoloji servisindeki kontrollerin ardından hastaneden ayrıldı. Dün teknik adam Metin Altınay ve yardımcıları, ayrıca futbolculardan Tanju Yavuz, Özgür Çelik, İlkay Mardıçlı, Kenan Karışık, Hüseyin İriç, Murat Dilek, Oğuz Gürbulak, Seçkin Bektaş ve Yusuf Akyel’in kontrolleri tamamlandı. Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren yeşil-beyazlılar, iki tecrübeli futbolcuyu dün renklerine bağladı. Şekerspor, Orduspor’un santraforu Ahmet Güven ve Ankaraspor’un solbeki Hüseyin Yoğurtçu ile resmi sözleşmeye imza attı.

Şekerspor’un yeşil-beyazlı renklere bağladığı futbolculardan Ahmet Güven, 1985 Samsun doğumlu. Futbola Samsunspor altyapısında başladı fakat as takım için yeterli bulunmadı ve serbest bırakıldı. Bunun üzerine Ahmet Maltepespor’la 2005 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buraya transfer oldu. Burada bir buçuk sezon boyunca sadece 8 karşılaşmada forma şansı bulan Ahmet, 2006-07 sezonunun ara transfer döneminde Etimesgut Şekerspor’a transfer oldu. Buradaki ilk sezonunda 13 lig karşılaşmasında 10 gol kaydederek takımının en golcü futbolcusu oldu. Yeni sezon aynı başarıyı tekrarlayamadı ve 32 lig karşılaşmasında 8 gol kaydetti. Bunun üzerine 2008-09 sezonunda Erzurumspor’a kiralandı. Burada eski performansını yakalayabildi ve 19 lig karşılaşmasında 10 gol kaydetti. Erzurumspor klasman gruplara kalamadığı için sezonun ara transfer döneminde sözleşmesi çift taraflı fesh edildi ve Ahmet Etimesgut Şekerspor’a geri döndü. Burada sezonun kalan bölümünde 14 lig karşılaşmasında 13 gol kaydederek takımına önemli katkıda bulundu. 2009-10 sezonunda performansını daha da yükselterek 37 lig karşılaşmasında 26 gol kaydetti. Bunun üzerine birçok 1. Lig ve Süper Lig ekibinin transfer listesine girdi ve neticesinde 2010-11 sezonunda 1. Lig’in iddialı ekiplerinden Orduspor’a transfer oldu.

Ankaraspor’dan transfer edilen Hüseyin Yoğurtçu ise 1983 Bursa doğumlu. Yoğurtçu, profesyonel futbol kariyerine 1998 yılında Gençlerbirliği kulübünde başladı. Defans’ın solunda görev alıyor.1998 yılında U15 Milli Takım kadrosuna çağrıldı.2001 yılına kadar Gençlerbirliği forması giydi. 2001-2002 sezonunda Hacettepespor’da kiralık olarak forma giydi. 2002-2004 yılları arasında ise Yimpaş Yozgatspor’da futbol oynadı. 2004 yılında Manisaspor’a transfer oldu. Burada 1 sezon futbol oynamış ve 2005-2006 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde kiralık olarak forma giymiş ve sezon sonu Manisaspor ile yollarını ayırdı. 2006-2007 sezonunda Yalovaspor forması giymiş ve 2007 yılında Kayseri Erciyesspor kulübüne transferi gerçekleşti. 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Boluspor ile sözleşme imzaladı. 2010-2011 sezonunda Mersin İdman Yurdu’nda forma giyecektir. 2011-2012 sezonunun başında Ankaraspor ile anlaşma imzaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.