Şekerspor sıcak hava dinlemiyor

Şekerspor sıcak hava dinlemiyor

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Günde yaptığı çift idmanla antrenmanlarına devam eden yeşil-beyazlılar, 1 Ağustos’a kadar Recep Konuk Tesisleri’nde çalışmalarının ilk bölümünü tamamlayıp, ikinci bölüm için kampa girmenin hesaplarını yapıyor. Şekerspor, bu tarihten itibaren Kocaeli Kartepe’de kampa girecek.

Son yıllarda yaz aylarında pek rastlanmayan aşırı sıcağa rağmen antrenman temposunu hiç düşürmeyen yeşil-beyazlılar, dünü de çift idman yaparak geçirdi. Geçtiğimiz Cuma gününe kadar çift idman yapmayı, daha sonra idman sayısını teke düşürmeyi planlayan teknik direktör Metin Altınay’ın, futbolcuların isteği üzerine böyle bir karar aldığı öğrenildi. Dün yapılan idmana yardımcı antrenörler nezaret ederken, Altınay ise Şehit Muharrem Samur Stadında yapılan seçmeleri izledi.

Konya’nın çok iyi yeteneklere sahip olduğunu, kendi oynadığı dönemlerde takım kadrolarının çoğunluğunu Konyalı futbolcuların oluşturduğunu belirten deneyimli teknik adam, herhangi bir karar vermediğini söyledi. Hafta içerisinde seçmelerde hangi oyuncuları kadroya dahil edeceklerine dair net bir açıklama yapacaklarını söyleyen Metin Altınay, “Bizim futbol oynadığımız dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de birçok Konyalı futbolcunun üst düzey oyuncu olduğuna yürekten inanıyorum. Seçmelerde birçok yetenekli oyuncu olduğunu gözlemledim. Zaten Konya potansiyel olarak büyük bir yer ve son derece yetenekli futbolcular çıkaracak güce sahip. Şimdilik birkaç gün düşünecek ve ardından kararımı vereceğim. Sanırım birkaç futbolcuyu yeşil-beyaz renklere kazandıracağız. Net açıklamayı hafta içinde yaparım” diye konuştu.

Tek düşüncelerinin Bank Asya hedeflerine bu sezon ulaşacaklarının altını çizen Altınay; “Yeni sezonda hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Şekerspor’un 4 yıldır devam eden bir Bank Asya hayali var. İnşallah sezon sonunda bu hayali gerçekleştirmiş olacağız. Kadromuza kattığımız oyuncuların bize çok faydası olacağını düşünüyorum. Yeni sezonda hedefimiz kesinlikle şampiyonluk” dedi. Dün Şehit Muharrem Samur Stadında yapılan seçmelere birçok sporcu katılırken, yapılan çift kale maç da kıran kırana geçti. Oyuncular yeteneklerini sergilemek ve teknik direktör Metin Altınay’ın gözüne girebilmek için ellerinden geleni ortaya koydu. Hafta içerisinde kimlerin Konya Torku Şekerspor kadrosuna alınacağı belli olacak.

Şekerspor, şu ana kadar yaptığı transferler ve takımda kalan isimlerle kadrosunu 23’ye çıkardı. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan on futbolcu ile yollarına devam etme kararı aldı. Şekerspor’da Ahmet Önay, Ahmet Sabri Fener, Gökhan Vuran, Hüseyin Burak Erin, Ishak Çakmak, Mehmet Balban, Murat Dilek, Öğuz Gürbulak, Ömer Ali Şahiner ve Yusuf Akyel takımda kalan futbolcular oldu.

Şekerspor transfer döneminde 13 yeni futbolcuyu renklerine bağladı. Yeşil-beyazlılar, Çorumspor’dan Eren Görür, Karşıyaka’dan Kaleci Akın Vardar, Kızılcahamamspor’dan Erkan Ferin, A.Üsküdar 1908 Spor’dan Fatih Sandallı, Beypazarı Şekerspor’dan Hüseyin İriç, Güngören Belediyespor’dan Ilkay Margıçlı, Nazilli Belediyespor’dan Kenan Karışık, Beypazarı Şekerspor’dan Özgür Çelik, TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan Tanju Yavuz, Eskişehirspor’dan Tarık Mayhoş, Güngören Belediyespor’dan Seçkin Bektaş, Adana Demirspor’dan Ertan Koç ve Türk Telekom’dan Kerem Can Akyüz’ü transfer etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.