Şekerde kaleci bilmecesi sürüyor

Şekerde kaleci bilmecesi sürüyor

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı transferlerle devam ediyor.

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı transferlerle devam ediyor. Oldukça yoğun bir tempoda çalışan Şekerspor’da uzun süredir muamma haline gelen kaleci Akın transferi dün yine neticeye kavuşamadı. Bu gelişmenin ardından yeşil-beyazlılar, Giresunspor’un kalecilerinden Mehmet Ali Tunç ile görüşüyor. Şekerspor ayrıca önemli mevkilere alınacak olan iki isimle de yakın temas halinde.

Geçtiğimiz günlerde Şekerspor ile anlaştığı söylenen ancak Giresunspor’a imza attan kaleci Akın Vardar’ın, dün Konya’ya gelip yeşil-beyazlı yönetim kurulu ile yeniden masaya oturması ve bu transferin sona ermesi beklenirken, Akın’a sürpriz bir talip daha çıktı.

Başarılı kaleci Vardar futbolda yaşanan şike gelişmeleri üzerine Giresun ile yaptığı anlaşmayı feshedip Konya’ya dönmüştü. Yeşil-Beyazlı ekip Akın ile anlaşma sağlamanın hesaplarını yaptığı sırada tecrübeli futbolculardan Yusuf Şimşek’in em antrenörlük hemde futbolculuk yaptığı Turgutluspor kulübü bu futbolcuya talip oldu. Akın’ın dün Manisa’ya giderek, Şimşek ve Turgutlu’nun yöneticileri ile görüşme masasına oturduğu gelen haberler arasında.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kaleci problemini çözemeyen yeşil-beyazlılar iki önemli mevki için çalışmalarını sürdürüyor. Bir orta saha birde forvet mevkisine iki önemli ismi almanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, bu futbolcuları Konya’ya getirdiği, ancak kesin anlaşma olduğu tekdirde isimlerini açıklayacağı gelen haberler arasında. Yeşil-beyazlılar, bu futbolcuların dışında Pursaklarspor’un sağbeki Erkan Ferin ile de yakın temas halinde. Teknik aram Abdullah Avcı’nın yeşil-beyazlı ekibe tavsiye ettiği Erkan, kulübü ile bonservis sorunun çözdüğü takdirde imza aşamasına gelecek. Erkan, 1988 İstanbul doğumlu. Başarılı futbolcu, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor, Orduspor, Beylerbeyi, İstanbulspor, 1461 Trabzonspor, Sarıyer ve Pursaklarspor formaları giydi.

Ayrıca yeşil-beyazlılar, Galatasaray’ın alt yapısında yetişmiş başarılı forveti Anıl Dilaver ile büyük oranda anlaşma sağladı. Bu transfer konusunda Ümit Davala ile görüşen ve önemli bir mesafe kat eden yeşil-beyazlılar, Davala’dan olumlu yanıt aldı. Ancak Davala, genç futbolcunun Galatasaray takımı ile kampta bulunduğunu ve teknik adam Fatih Terim’in kam sonrasında Anıl ile ilgili bir karar vereceğini belirtti ve kamp sonrasında Şekerspor’a kiralık olarak verebileceklerini söyledi.

Konya Şekerspor’un Teknik Direktörü Metin Altınay, ortada dolaşan şike olayları nedeni ile her şeyin alt üst olduğunu söyledi. Bir çok takımın düşme veya çıkma durumlarının olduğunu ifade eden Altınay; “Bu nedenle transfer piyasası biraz karışık durumda. Bu olayların neticesinde bir çok futbolcu ortaya çıkabilir. Bizde aceleci davranmıyor ve beklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde transferde daha belirgin bir durum almış olacağız” dedi.

Yeni teknik direktörü Metin Altınay’ın alınmasını istediği futbolcuları kadroya dahil etmeye çalışan Yeşil-Beyazlı yönetim, şuana kadar 6 futbolcuya imza attırmıştı. Çorumspor’dan Eren Görür, Beypasarından Özgür ve Hüseyin, Güngören Belediyespor’dan İlkay, Tavşanlı Linyit’ten Tanju ve Nazilli Belediyespor’dan Kenan resmi sözleşmeleri imzalamıştı.

Öte yandan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon çalışmalarının startını 20 Temmuz’da verecek. Geçtiğimiz günlerde kamp programını belirleyen Şekerspor, 18-19 Temmuz tarihlerinde Konya’da sağlık kontrolünden geçecek.  Torku Şekerspor 2011-2012 sezonunun ilk etap çalışmalarını 20-29 Temmuz tarihleri arasında Konya’da yapacak bu kampın ardından oyuncular 30-31 Temmuz tarihlerini izinli geçirecek. Yeşil-beyazlılar 2. etap kamp çalışmalarını ise 1-14 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Kartaltepe’de gerçekleştirecek. Kamp sonrasında yine 2 gün izin yapacak futbolcular 4 Eylül tarihine kadar 3. etap çalışmalarını Recep Konuk Tesislerinde yapacak. Spor Toto 2.Lig’de yeni sezon 4 Eylül 2011 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 25 Aralık 2011’de oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2. devresi 29 Ocak’ta başlayacak Spor Toto 2.Lig’de 2011-2012 sezonu, 20 Mayıs 2012’de oynanacak maçlarla sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.