Şeker, sessiz fırtına

Şeker, sessiz fırtına

Şekersporda sessiz bekleyiş devam ediyor. Hoca konusunu bir çözüme kavuşturamayan yeşil-beyazlılarda yönetim sessiz kalırken, Kartal, görevimin başındayım şeklinde açıklama yapıyor

TFF 2. Ligi’nde önümüzdeki sene ikinci sezonunu geçirecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor’da yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına bir türlü başlanamıyor. Geçtiğimiz sezonu başarılı bir şekilde geçiren Yavuz İncedal’ın ayrılmasından sonra göreve gelen İsmail Kartal yönetiminde önce alt sıralardan kurtulan sonrada zirveye oturarak Play-Off’a kalan yeşil-beyazlılar, önünüzdeki sezon ise bu başarının üstüne çıkmayı hedeflemesine karşın henüz transferle ilgili bir çalışmaya başlamaması kafalarda soru işareti oluşturuyor.
Sezonun tamamlanmasından sonra teknik kadroyla yaşanan krizin henüz aşılamadığı, tarafların yaptığı çelişkili açıklamalarla gözler önüne serilirken, son olarak Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, “Ben görevimin başındayım. Şekerspor ile sözleşmem devam ediyor. Ufak pürüzler olmasına karşın takımdan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Ama taktir Şekerspor yönetiminindir” şeklindeki açıklamasına yeşil-beyazlı yönetimin, “Henüz hiçbir şey belli değil. Hocamıza bir teklifimiz oldu ve ona düşünmek için süre verdik” yanıtı kafaları iyice karıştırdı.
Kulüpten sızan bilgelere göre Konyaspor kongresini bekleyen Şekerspor’un, kongre sonrası oluşacak yönetimle birlikte hareket ederek bir yapılanma içine girmeyi planladığı ve bu nedenle teknik kadroyla ilgili net bir açıklama yapmadığı öğrenildi. Şekerspor’da belirsizliğin Konyaspor’un 25 Haziran’da yapılacak kongresi sonrası ortadan kalkması bekleniyor. Öte yandan Şekerspor’da iç transferde sözleşmesi sona eren futbolcuların sabırsızlıkla yönetimle görüşme masasına oturmayı beklediği öğrenildi. 

FOTO ALTI
Şekerspor’da henüz resmi bir açıklama yapılmazken, İsmail Kartal’a bir teklif sunulduğu ve başarılı çalıştırıcıya düşünmesi için süre verildiği öğrenildi.

Kuran Kursu tüytop ile tanışıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılan protokol gereği Konya’da Kuran kursu öğrencileri, kaz tüyünden yapılan bir topla oynanan badminton sporuyla tanışma olanağı buluyor. Alınan bilgiye göre, “tüytop” ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyun olma özelliği taşıyor. Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanıyor. Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle, bayanların da büyük ilgisini çekiyor.
19. yüzyıl ortalarında Hindistan’da “poona” adıyla oynanan, ancak İngiliz subayların, 1860 yıllarında bunu ülkelerinde oynamaya başlamaları üzerine badminton ismini almış olan bu spor, Diyanet İşleri Başkanlığı İle Badminton Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği, yaklaşık bir yıl önce ülke genelindeki bazı Kuran kurslarında da oynanmaya başlandı. Konya Müftü Yardımcısı Belgin Aydın, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılın protokol gereği, badminton sporunun, Konya başta olmak üzere pek çok Anadolu kentindeki Diyanete bağlı Kuran kurslarına, bu yaz geleceğini belirtti.
Bu amaçla Konya İl Müftülüğü olarak kendilerinin de badminton sporunu öğrenmesi ve Konya’daki Kuran kurslarında görev yapacak din görevlilerine öğretmesi için bazı din görevlilerini Ankara’ya gönderdiklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: “Tabi Badminton Federasyonundan, Kuran kurslarımızda ihtiyaç duyacak bu sporla ilgili, raket, tüytop ve file gibi malzemeleri istedik. Buradan gönderilecek malzemeler geldikten ve Kuran kurslarımızdaki din görevlilerimize bu sporun kurallarını öğrettikten sonra, özellikle Yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilerimiz bu sporu yapabilecek. Bu sporun yanı sıra kurslarımızda, ders dışı sosyal zaman dilimlerinde öğrencilerimize masa tenisi, voleybol, futbol ve basketbol gibi sporlar da yaptırıyoruz. Bundaki temel amaç, öğrencilerin Kuran kurslarına ailelerinin zoruyla değil, kendi istekleriyle severek gelmelerini sağlamak.”

Örken, Kazaklar’ı durdurmayı başardı

Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu üçüncü etabı Mevlana çevresi kriteryum yarışlarıyla devam etti. 40 kilometrelik mesafede 20 tur yarışan bisikletçiler adeta şov yaptı. Vatandaşlar ve turistlerinde izlediği yarışın startını Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu verdi. Keskin viraj ve kısa mesafelerin yoğun olduğu Mevlana Çevresinde bazı bisikletçiler hızını alamayarak düştü. Her etabın heyecanla geçtiği yarışta Şeker Sporlu Ahmet Örken, birinci oldu. Yarış sonuna kadar Kazakistan’dan katılan bisikletçilerle kıyasıya mücadele eden Örken’in gösterdiği performans izleyenlerden alkış aldı. 27 dakika 10 saniyede yarışı birinci tamamlayan Örken’in madalyasını Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli verdi. Yarışta ikinci Kazakistan’dan Kuaysh Kylybayev, üçüncülüğü ise yine Kazakistan’dan Arman Kamyshev kazandı.
Dördüncü etap Yaka Yolu Huzur evi Kirteryum yarışında ise yine Kazakistan bisikletçileri ilk üçü paylaştı. Milli bisikletçi Erol Küçükbakırcı’nın start verdiği 36 kilometrelik mesafede 10 tur pedal çeviren bisikletçiler yokuşlarda zor anlar yaşadı. Huzurevi sakinlerinin de destek verdiği yarışta Kazakistan Bisiklet takımından Kuanysh Kylybayev birinci, Danil Fominykh ikinci Arman Kamyshev ise üçüncü oldu. Uluslararası Mevlana Gençler Bisiklet Turu Cumartesi günü Konya-Kızılören yol yarışlarıyla sona erecek. Ödül töreni ise yarışın bitiş noktası olan Şeker Fabrikası önünde gerçekleşecek. 

Geleceğin basketbolcuları, Konya’da buluşuyor

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Ülker’in desteği ile düzenlenen “7. Ülker Minikler Basketbol Şenliği” 24 Haziran’da başlıyor. Türk sporunun gelişiminde öncü ve özendirici çalışmalara imza atan Ülker’in üç yıldır desteklediği şenlik, bu yıl Konya’da yapılacak.  24 – 28 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliğe 32 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılacak. Kazanmanın ya da kaybetmenin olmadığı şenlikte, yurdun dört bir yanından gelen minik basketbolcular 5 gün boyunca spor yapmanın yanı sıra Mevlana Müzesi gezisi, yetenek yarışması, piknik ve beslenme semineri gibi etkinliklerle kaynaşma ve bilgilenme fırsatı bulacak. Şenliğe katılan 1.000’e yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi de verilecek.
Ülker’in spor yapan, hareket eden, zinde ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan projelerin içinde yer aldığına dikkat çeken Yıldız Holding Kurumsal İletişim genel Müdürü Zuhal Şeker, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği ve bizim de desteklediğimiz Basketbol Şenlikleri deçocukların spor yapma alışkanlığı kazanması açısından önemli bir etkinlik” dedi. Zuhal Şeker, “Bu organizasyonlarda her yıl yaklaşık bin çocuğa sadece spor yapmayı değil, doğru beslenmeyi, centilmenliği ve eğlenceyi de bir arada vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü bugün bu bilinçle yetişen yarının büyükleri gelecekte daha duyarlı bireyler olacak. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklarımız paylaşmayı ve dostluk kurmayı da öğreniyor. Amacımız, sporu hayatlarının bir parçası haline getiren sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde farklı organizasyonlar altında devam edecek” Şeklinde konuştu
Ülker’in basketbolla tanışıklığının 1975 yılına dayandığını hatırlatan Zuhal Şeker, “Türkiye’de spora en büyük desteği veren Ülker, bu alana sadece maddi kaynak sağlamakla kalmıyor, birikimlerini, değerlerini ve tecrübelerini de aktarıyor” dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ise “Artık bir gelenek haline gelen Ülker Minikler Basketbol Şenliği’nde çocuklarımız basketbolun güzelliklerinin yanı sıra sportif rekabeti, sportmenlik ruhunu, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik duygularını da doyasıya yaşayarak öğreniyor. Ülker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz Ülker Minikler Basketbol Şenliği bundan sonraki yıllarda da çocuklarımızın basketbolla tanışması ve sevmesi için en önemli organizasyonlardan biri olacaktır” dedi.

Şekerspor’un gençleri
yarı finale adını yazdırdı

2008-2009 sezonu B Gençler Türkiye Futbol Şampiyonası’nda, 8 grupta 24 takımın katılımıyla gerçekleştirilen ikinci tur karşılaşmaları dün oynanan maçlarla sona erdi. Aksaray Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Konya Şekerspor, grubunda iki maçını da kazanarak, ismini yarı finale yazdırdı. Gruptaki ilk gününde Niğde Belediyespor’u 12-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, ikinci tura iyi bir başlangıç yapan Şekerspor, dün de Kayseri Erciyesspor’u 1-0 yenerek, grubu birinci bitirdi ve yarı finale çıktı. Yeşil-beyazlıları, Erciyesspor karşısında galibiyete taşıyan golü 16. dakikada Ömer Ali atarken, temsilcimiz maçta şu kadro ile mücadele etti: Sabri, Hüseyin, Mustafa, Emincan, Mustafa Öztorun, Oğuz, Lokman, Uğur, Aykut, Ömer Ali, Abdullah. Türkiye Şampiyonası’nda yarı final maçları ise önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Şekerspor Altyapı Sorumlusu Ahmet Aslan, Aksaray’da başarılı bir grafik çizdiklerini söyleyerek, “Aynı başarıyı yarı finalde de sergileyerek, finale çıkmak istiyoruz. Türkiye’nin en iyi ilk 8 takımı arasına giren oyuncularımızı kutluyoruz” dedi.

Terim: Birçok bilim
adamı bizimle çalışıyor

1.Üniversiteler ve Futbol Federasyonu Eşgüdüm Toplantısı, başladı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, federasyon ve üniversiteler olarak paylaşan ve çok ileri giden iki dev kurum olacaklarını söyledi. Bilimsel verilerden yararlanma yöntemleri hakkında görüşlerini açıklayan Terim, futbolda bilimi her zaman kullandıklarını belirterek, “Milan’da görev aldığım dönemde laboratuvar çalışmaları dahil her türlü bilimsel veriden yararlandım. Bilim adamlarının futbola bakış açısını izledim. Bugün yapılan toplantının hazırlığı, benim teknik direktörlüğüm kadar zaman aldı” dedi. Fatih Terim, futbolun herkesin işi olduğunu vurgulayarak, “Birçok bilim adamı bizimle çalışıyor. Bundan sonra da milli takımda istenildiği zaman üniversitedeki arkadaşlara staj serbest olsun. Gelin birlikte pratiği yapalım. Bizimle kamplara girin, seyahatlere gelin ve antrenmanlara çıkın. Bu konuda Alman, İngiliz, Fransız veya Avusturyalı bize staja geliyor. Biz sizden nasıl faydalanmak istiyorsak, siz de 20 yıldan fazlasını futbola vermiş ve uzun zamandır teknik direktörlük yapan birinden o şekilde faydalanmalısınız” diye konuştu.

Mutlu Demir Oyak
Renault ile anlaştı

Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’ne veda eden temsilcimiz Üniversitespor’un başarılı sporcusu Mutlu Demir, Beko Basketbol Ligi takımlarından OYAK Renault’a transfer oldu. Mutlu Demir bursa temsilcisi ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp menajeri Sabri Can, yaptığı açıklamada, geçen sezon Banvit ve Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi forması giyen 22 yaşındaki pivot Mutlu Demir ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. Mutlu Demir ile birlikte yeni sezon için 4 yerli oyuncuyla sözleşme imzaladıklarını belirten Can, “Bir oyuncu daha alarak, yerli oyuncu transferini noktalayacağız. Alacağımız 3 yabancı oyuncu için ise çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Mandıralı: Oyunlarda
hedefimiz finale çıkmak

16. Akdeniz Oyunları’na katılacak Ümit Milli Futbol Takımı, İstanbul’da toplanarak çalışmalarına başladı. Oğuz Çetin’in sorumluluğunda, teknik direktörlüğünü Hami Mandıralı’nın yaptığı Ümit Milli Takım, Sheraton Ataköy Otel’de biraraya geldi. İlk çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapan milliler, İtalya’nın Pescara kentinde 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar için hazırlıklarını 22 Haziran Pazartesi gününe dek İstanbul’da sürdürecek ve 23 Haziran Salı günü de İtalya’ya gidecek.  Teknik direktör Hami Mandıralı, oyunlarda hedeflerinin final oynamak olduğunu kaydederken, “Bu takım, Ümit Milli Takım değil. Bu, Akdeniz Oyunları için kurulan bir kadro ama Ümit Milli Takım’dan da oyuncular var. Ben, oyuncuların kalitesine inanıyorum. Onlar için büyük bir fırsat, oynasınlar ve başarsınlar” dedi. Oyunlardaki ilk maçlarını Fransa ile 25 Haziran’da yapacaklarını hatırlatan Mandıralı, rakibi yenmeleri durumunda bir sonraki Malta maçını rahat kazanacakları iddiasında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.