Şeker ince eleyip sık dokuyor

Şeker ince eleyip sık dokuyor

Konya Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Konya Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Transferi düşünülen oyuncularla tek tek görüşen yeşil-beyazlı ekip anlaşma sağladığı oyunculara önümüzdeki günlerde toplu imza töreni yapacak.

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Öncelikle iç transferi tamamlayan ardından teknik adam Metin Altınay ile anlaşarak hoca sorunun çözen yeşil-beyazlılar vakit kaybetmeden dış transfer çalışmalarının startını verdi. Bu alanda da hızlı ve dikkatlı bir şekilde hareket eden yeşil-beyazlı ekip yeni sezon iyi bir takım yapma hedefinde Renklerine bağlamak istediği isimlerle birer birer anlaşan ve oldukça yüksek görünen transfer piyasasına rağmen kulübün çıkarlarını koruyarak kaliteli isimleri kadrosuna katmayı hedefliyor. Torku Şekerspor’un gündeminde iki kaliteli futbolcu bulunuyor. Şekerspor, Bank Asya 1, Ligi’nde mücadele eden Tavşanlı Linyitspor’un kaptanı, defans oyuncusu Tanju Yavuz ve Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ile yakın temas halinde. Aradaki küçük pürüzleri hallettikten sonra bu iki isme imza attırmayı hesaplayan yeşil-beyazlılar, bir diğer taraftan da ortada dönen yüksek rakamlar nedeni ile transfer piyasasını temkinli takip etmeye devam ediyor.

Yeşil-beyazlıların yakından ilgilendiği Tavşanlı Linyit’in defans oyuncusu Tanju Yavuz, 1979 Susurluk doğumlu. Yavuz, Göztepe, Altay, Yozgat, Mardin, Karabük ve Tavşanlı Linyitspor’da forma giydi. Karşıyaka’nın orta saha oyuncusu Gökhan Çakır ise 1987 İstanbul doğumlu. Dikilitaş’ta futbol hayatına başlayan Çakır, Mecidiyeköy, Konyaspor, Sarıyer ve Karşıyaka formaları giydi. 2006-2008 yıllarında Konyaspor’un formasını terleten Çakır, yeşil-beyazlı forma ile Süper lig’de mücadele etti.

Konya Şekerspor Teknik Direktörü Metin Altınay, dış transferde arzu etikleri sporcuların maliyetlerinin yüksek olduğunu, bu nedenle aceleci davranmadıklarını söyledi. Transfer piyasasının önümüzdeki günlerde daha sakin bir görüntüye kavuşacağını belirten Altınay; “Bu nedenle çok aceleci davranıp önemli yanlışlar yapmak istemiyoruz. Benim savaşçı kişilikli, sisteme uyacak ve başarıya aç oyunculara ihtiyacım var. Şekerspor’un geçtiğimiz sezon kaybettiği dört önemli futbolcunun yerine kaliteli isimleri alarak 2. Lig’de yeniden söz sahibi olmayı hedefliyoruz” dedi. 

Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz günlerde teknik adam metin Altınay’ın öğrencilerinden Güngören Belediyespor’un ön liberosu İlkay Margıçlı ile anlaşma sağlamıştı. 1979 Yalova doğumlu olan tecrübeli oyuncu Yalovaspor alt yapısında futbola başladı.  1992 yılında futbola başlayan İlkay 1999 yılında yine Yalavospor’da profesyonelliğe ilk imzasını attı. Daha sonra Balikıserspor’a transfer olan tecrübeli oyuncu burada 1 sezon oynadıktan sonra Kartalspor’a transfer oldu.

İlkay Margılıçlı 3 sezon burada oynadıktan sonra tekrar Yalovaspor’a döndü Yalovaspor’dan sonra ise Anakara Demirspor ve Darıca Gençlerbirliği forması giyen 32 yaşındaki oyuncu 2007 yılında Güngören Belediyespor’a transfer oldu. Burada 3 sezon forma giyen İlkay geride kalan sezonda 29 maçta forma giydi. Transfer görüşmelerine devam eden Konya Torku Şekerspor’un anlaşmaya vardığı tüm oyunculara aynı törende imza attıracağı öğrenildi. 1. Kamp dönemi öncesinde törenin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Şekerspor daha önce ise Eren Görür Çorumspor, Özgür Çelik ve Hüseyin İriç Beypazarıspor ile anlaşma sağlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.