Şehitler için yaptırdığı çeşmeye su vermediler

Şehitler için yaptırdığı çeşmeye su vermediler

Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Örenboyalı köyünde bir garip çeşme davası yaşandı. 88 yaşındaki Mevlüt Kalay'ın 15 Temmuz Şehitleri adına yaptırdığı çeşmeye su verilmedi.

Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Örenboyalı köyünde bir garip çeşme davası yaşandı. 88 yaşındaki Mevlüt Kalay'ın 15 Temmuz Şehitleri adına yaptırdığı çeşmeye su verilmedi. Üstüne Kalay'a kamu davası açıldı. Güneysınır ilçesine bağlı Örenboyalı Mahallesi'nde yaşayan 88 yaşındaki Mevlüt Kalay'ın 15 Temmuz Şehitleri adına yaptırdığı çeşmeye su verilmedi. Üstüne bir de Mevlüt Kalay'a kaçak kazı yaptığı iddiasıyla kamu davası açıldı. Örenboyalı köyünde yaşayan Mevlüt Kalay köy çeşmesi yakınlarında bulduğu su kaynağını çeşmeye bağlamak için kepçe ile çalışmalara başladı. Ancak bir komşusunun orman bakanlığına yaptığı ‘kaçak kazı yapıyorlar' şikâyeti üzerine orman bakanlığı Mevlüt Kalay’a kamu davası açtı.

adsiz.jpg

Mahkeme sürecinin başlamasının ardından kazı su taşımak için yapılan çalışmalar durduruldu. Olay ile ilgili gazetemize konuşan Mevlüt Kalay’ın oğlu Hasan Hüseyin kalay, “Babam 88 yaşında. Ömrünün son yılların da hayır hasenat için ormanlık bir alanda hiçbir ağaca zarar vermeden su kazdırdı. Fotoğrafta görmüş olduğunuz çeşmeye su getirmek istedi, lakin vatandaşın biri şikayet ettiği için konu mahkemelik oldu" dedi.

BABAM HAYIR YAPMAK İSTEDİ

Köyde bulunan suyun hayır amacı ile köyde var olan çeşmeye bağlamaya çalıştıklarını belirten Kalay, şunları söyledi: “Babam burada çıkan suyu köyün çeşmesine kazandırmak istedi. Suyun bulunduğu yer köy çeşmesine 250- 300 metre uzağında çıkan suyu köy çeşmesine taşınması için aradaki masafeyi kazdırıp boru hattı döşeyerek suyu çeşmeye bağlamak istedi. Gerekli masrafların hepsini babam hayır amacı ile kendi cebinden karşıladı. Ancak çıkan suyu bir komşumuz kendi bahçesinde kullanmak için bize iftira attı. Babamın tek isteği kendi adına bir hayratı olmasıydı. Güneysınır Belediye Başkanımızdan Konya Büyükşehir Belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz. Babam bana vasiyet etti ne yap et sesimi duyur dedi. 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi bu suyu bekliyor. Bu olay çözülsün köy halkı da çeşmede suyuna kavuşsun.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum