Satranççılar Konyada terledi

Satranççılar Konyada terledi

Konyada düzenlenen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreniyle sona erdi

Konya’da düzenlenen “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Şampiyonada birinciliği İzmir’den Betül Cemre Yıldız, ikinciliği Denizli’den Kardelen Cemhan, üçüncülüğü İzmir’den Selen Sop aldı

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Hilton Garden Inn Oteldeki ödül töreninde, zevkli ve çekişmeli müsabakaların ardından şampiyonanın tamamlandığını belirterek, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti. Satranca olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Yazıcı, gelecek yıl şampiyonayı 3-10 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapmayı planladıklarını kaydetti.

Şampiyonada birinciliği İzmir’den Betül Cemre Yıldız, ikinciliği Denizli’den Kardelen Cemhan, üçüncülüğü İzmir’den Selen Sop aldı. Dereceye girenler kupalarını Yazıcı’dan aldı. Son 3 yılın birincisi Yıldız, yaptığı açıklamada, son şampiyonlukla Türkiye’de 8 birinciliğe ulaştığını belirtti. Yıldız, İzmir’de kendisine ait satranç okulu bulunduğunu ve bu okulda genç sporcuların yetiştiğini vurgulayarak, “En büyük hayalim uluslararası bir derece daha yaparak ‘büyük usta’ olmak. Bu spora yeni başlayanlara tavsiyem, asla pes etmemeleri” dedi.

2011 Satrançta Yoğun bir tempo yaşadıklarını ifade eden Hasan Güven “Satranca ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi karşılamak için Satranç İl Temsilciliği olarak her fırsatta bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruz. Konya’da yapılan organizasyonlar federasyonumuz tarafından beğenildi. Bu yılda tüm organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye İş Bankası Satranç Ligi ve Kulüpler Şampiyonası’nın ardından Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. Şampiyona Hilton Garden Otel’de yapıldı. Kulüpler Şampiyonası 9 yıldır Konya’da yapılıyor. Bu yıl 10.’su yapıldı. İş Bankası Ligi ise geçtiğimiz yıl burada yapılmıştı. Bu yıl Konya’da 2. defa yapıldı. Bayanlar Türkiye Şampiyonası ise 6. defa Konya’da gerçekleşti. Konya’nın satranca olan ilgisi bizi sevindirdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonların altına imzamızı atacağız” dedi.    

Öte yandan Kadınlar Satranç Şampiyonası, bu yıl da küçük ev aletleri firması Arzum’un sponsorluğunda yapıldı. Her sporcunun 9 maç yaptığı şampiyonada Arzum, turnuvaya katılan tüm sporculara Buka XL saç düzleştirici  hediye ederken, ilk üç dışında ilk 10’da yer alan sporculara Latte Sütlü İçecek Hazırlama Robotu, yaş grubu birincilerine de Mela Katı Meyve Presi hediye etti. Konya Hilton Hotel’de gerçekleşen ödül töreninde Arzum, Türkiye birincisine 1500 TL değerinde 8 parçadan oluşan hediye seti, Türkiye ikincisine 1000 TL değerinde 6 parçadan oluşan hediye seti ve Türkiye üçüncüsüne ise 750 TL değerinde 6 parçadan oluşan set hediye etti. Ayrıca dereceye giren sporculara para ödülü de verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.