Sao Paulo, Bisiklet Şehri Olacak

Sao Paulo, Bisiklet Şehri Olacak

Yaklaşık 20 milyonluk nüfusu ile dünyanın üçüncü kalabalık şehri olan Sao Paulo, “bisiklet şehri” olmaya hazırlanıyor. Sao Paulo Belediye Başkanı Fernando Haddad, şehrin tüm semtlerine bisikletle ulaşım için yeni yollar yapılacağı...

Yaklaşık 20 milyonluk nüfusu ile dünyanın üçüncü kalabalık şehri olan Sao Paulo, “bisiklet şehri” olmaya hazırlanıyor. Sao Paulo Belediye Başkanı Fernando Haddad, şehrin tüm semtlerine bisikletle ulaşım için yeni yollar yapılacağı sözü verdi.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen metropol şehirlerinde kutlanan Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü çerçevesince bisiklet severlerle birlikte pedal çeviren belediye başkanı, şehrin 96 ilçesine bisiklet yolu yapmak istediklerinden söz etti. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bisiklet sürücüleri için özel bir şeridi devreye sokacak bu proje, vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik edecek.

Dünyanın en yoğun trafik verilerinden birine sahip olan Sao Paulo’da, akşam saatlerinde ortalama 200-300 kilometreye ulaşan araç kuyruğu otomobil sürücülerini canından bezdiriyor. Taşıt sayısındaki artışın nüfusa oranla 3 kat daha hızlı ilerlediği şehirde geçtiğimiz ay uygulamaya konulan bisiklet yolları ulaşıma büyük katkı sağlıyor.

Şehri geliştirmek ve trafiği rahatlatmak isteyen belediyeye bisiklet üreticilerinden de destek geldi. Bisiklet fiyatlarında %20 ile %30 arasında indirim yapmayı planlayan firmalar bisiklet tutkunlarını sevindirdi. Önümüzdeki yıl tamamlanması öngörülen proje ile Sao Paulo’nun dünyada en çok bisiklet kullanılan şehirler arasına girmesi bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.