Rusya’daki Sanayi Bölgeleri Yatırım Yapacak Türk Şirketlerini Bekliyor (Özel)

Rusya’daki Sanayi Bölgeleri Yatırım Yapacak Türk Şirketlerini Bekliyor (Özel)

Rusya’nın Penza Bölgesi’ndeki sanayi bölgesi "Rus MIP"in Proje Müdürü Roman Sedov, otomotiv ve makine sektöründe faaliyet gösteren Türk şirketlerini Rusya’da doğrudan üretim yapmaya davet etti.

Rusya’nın Penza Bölgesi’ndeki sanayi bölgesi "Rus MIP"in Proje Müdürü Roman Sedov, otomotiv ve makine sektöründe faaliyet gösteren Türk şirketlerini Rusya’da doğrudan üretim yapmaya davet etti.

İstanbul’da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk–Rus ve Rus–Türk İş Konseyleri 16. Ortak Toplantısı’na katılan Penza sanayi bölgesi "Rus MIP" Proje Müdürü Roman Sedov, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Çin’i örnek alarak sanayi bölgesi yaptıklarını belirten Sedov, otomotiv ve makine sektöründe yatırım yapmayı düşünenlere çok cazip ve ekonomik fırsatlar sunduklarını belirtti. Rus MIP sanayi bölgesinin hem üretim, hem toplama yapmak için uygun olduğunu belirten Sedov, Türk firmalarına her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını kaydetti.

RUSYA’DA ÜRETİLEN MAKİNE VE ÜRÜNLER DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Türkiye’de üretilen otomotiv parçaları ve makinelerin fiyat açısından Rusya’da yoğun ilgi gördüğünü aktaran Sedov bu durumun yatırımcılar için büyük olanaklar sağladığını belirtti. Sedov, “Şirketler önce satacakları ürünlerin Rusya’da toplama işlemini yapabilir. Bu da yerli mal anlamına geliyor. Müşteriler için de bu bir güvencedir. Birçok firma yabancı ürün almakta hala tereddüt edebiliyor. Örnek verecek olursak Türkiye’de üretilen tankere göre Rusya’da yine Türk şirketi tarafından üretilen tankerin daha çok satma ihtimali var.” diye konuştu.

YATIRIMCILAR ÖNCE RUS PAZARINI İNCELEMELİ

Firmaların öncelikle Rusya pazarını iyi bir şekilde incelemesi gerektiğini vurgulayan Sedov, yatırımcılar kendilerine düşen payı çok iyi görebilmesi gerektiğini belirtti. Sedov, “O zaman kayıpsız bir yatırım yapılabilir. Şirketinizi kuracağınız sanayi bölgesinin, izin ve evraklarının sorunsuz bir şekilde hazırlanması. Yerli mal statüsünde üretim yapmak istediğiniz takdirde müşteri servisi açmanızda fayda var. Çünkü müşteri aldığı ürünü nerede bakım yaptırabileceğini bilmek istiyor, özellikle büyük müşteriler buna çok dikkat eder. Aksi takdirde satışa sunulan ürün beklenen ilgiyi görmeyebiliyor.” şeklinde konuştu.

SANAYİ BÖLGEMİZ HAZIR, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Yatırımcıların eskisi gibi büyük paralar harcamasına gerek kalmadığını hatırlatan Sedov, “Sanayi bölgesinde neredeyse masrafsız sadece kendinize bir yer seçip hemen üretime başlayabilirsiniz. Bizim ofisimiz de işçi olsun, evrak işleri olsun ve izin gibi meselelerde gereken ihtiyaçları karşılayacaktır. Kısaca yabancı ülkede ihtiyaç duyabileceğiniz her şey var.” diye konuştu.

KONYA SANAYİ BÖLGE ANLAYIŞINI ADAPTE ETTİLER

Rusya’da yatırım yapmanın en güvenli tercih olacağını sözlerine ekleyen Sedov, “Biz özellikle Konya ve Çin’deki sanayi bölgelerinin uyguladığı sistemi örnek alarak en verimli şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Firmalar kurulurken bazı hatalar yüzünden sıkıntı yaşadığını hatırlatan Sedov, sanayi bölgesi olarak bu tür olumsuzlukları önlemeye çalıştıklarını dile getirdi. Sedov, “Şirket kurulurken evraklar eksik hazırlanıyor, özelikle bu konuda yapılan hata büyük zararlara sebep oluyor. Bizim gibi sanayi bölgelerinin görevi bunu önlemek ve garantörlük vazifesini yapmak. Tüm işlemleri yakından takip ediyoruz ve aynı zamanda çok daha ucuza mal ediyor hizmetlerimizi. Bizim için uzun vadeli işbirlikleri çok önemli. Bu nedenle bir sorun yaşansın istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Penza’da bulunan Rus MIP sanayi bölgesi 160 bin metrekarelik alana sahip. Firmalar üretim için istediği alanı kiralayabiliyor ve ofisini de aynı yerde açabiliyor. Sanayi bölgesinin doğalgaz, elektrik, su, yol gibi altyapı çalışmaları da tamamlanmış durumda. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.