Resul Sağlam: Haydi Sen De Dur De!!!

Resul Sağlam: Haydi Sen De Dur De!!!

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerine Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Resul Sağlam

Haydi Sen De Dur De!!!

 

Değerli Merhaba gazetesi müdavimleri ve çok kıymetli okuyucularmız, öncelikle bizleri sizlerle buluşturarak ülkemizin sorunları ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmamız için bizlere bu fırsatı veren gazetemizin değerli yöneticilerine teşekkür ederim.

 

Yazıma çok hoşuma giden kısa fakat tıpkı günümüzü anlatan bir hikaye ile başlamak istiyorum.

 

Bu hikaye HERKES, BİRİSİ, HERHANGİBİRİ, HİÇKİMSE adlı kişi hakkında…

 

Yapılması gereken önemli bir iş vardı ve HERKES, BİRİSİ ’nin bu işi yapacağından emindi. Gerçi bu işi HERHENGİBİRİ de yapabilirdi; ama HİÇKİMSE yapmadı. BİRİSİ buna çok kızdı. Çünkü iş HERKES ’in işiydi.

 

HERKES, HERHANGİBİRİ ’nin bu işi yapabileceğini düşünüyordu ama HİÇKİMSE, HERKES’ in yapamayacağının farkında değildi.

 

Sonunda HERHANGİBİRİ ‘ nin yapabileceği bir işi HİÇKİMSE yapmadığı için HERKES, BİRİSİ ‘ni suçladı…

 

Tıpkı günümüz Türkiye’si gibi değil mi? Herkes bir şeyler yapılmasını istiyor ama hiç kimse elini taşın altına koymuyor. Eleştirmeye başlayınca herkes birilerini suçluyor. Birileri de bu yanlışları düzeltmek için halkın ortasına çıkınca destek vermek bir yana sadece eleştiri yağmuruna tutmak, hain damgası vurmak, sen zaten yapabilsen orda olurdun falan filan. 

 Peki, size bir soru kendinize hiç dönüp baktınız mı? Kendiniz nasıl birisiniz? Durun durun ben söyleyeyim; vergisini veren, kurallara uyan, kimsenin hakkını yemeyen, harama helale dikkat eden, kul hakkı aman Allah’ım rabbim göstermesin. Evet gerçekten iyi bir insansınız. Gelelim diğer soruya; Peki ülkeniz için, gelecek nesiller için ne yapıyorsunuz? Çocuklarınıza mal mülk, para bırakmaya çalışmaktan başka ne yapıyorsunuz bu ülke için???

Ülkenin ekonomisi günden güne erirken, ülkenin bütün toprakları parsel parsel satılırken, ülkenin her kurumunda rant, rüşvet, torpil diz boyu olmuşken siz ne yapıyorsunuz? Ben söyleyeyim ne yaptığımızı; hangi marketten yağı daha ucuza buluruz, deterjanı daha ucuza nasıl alırım, doğal gaz, elektrik faturaları nasıl daha az gelir? Araç yakıtını nasıl kısarım, daha sonra akşam olunca haber kanallarını izleyip kahrolsun Amerika, Avrupa’da hayat çok zor, EYT nasıl çıkacak, dirilişte Osmanlıyı çok övüyorlar, bizim tarihimiz çok köklü, zillet ittifakı halkı bölüyor, muhalefet ülkeye düşman, bunlar hep Amerikan ajanı gibi gibi… Peki, yarın miras bırakmaya çalıştığın çocukların ülkelerinde yabancı gibi yaşamaya başlayınca kendi ülkende kendi topraklarında kendi milli servetini birileri almaya başlayınca sana soracak! Anne baba bana ülkeni sev, çalış dedin ama sen ülke bu durma gelene kadar ne yaptın! Neden bu gidişe dur demedin? Neden sende taşın altına elini koymadın dediğinde ne cevap vereceksiniz?????

Yarın keşke dememek için, yarın daha geç olmadan en önemlisi atalarımız bizlere nasıl bir miras bıraktıysa taşı toprlağı altın bir vatan bıraktıysa, kendinden önce vatan dediyse, çocuğum anasız babasız büyür ama vatansız büyüyemez dediyse sende bu taşın altına elini koy ve bu gidişe DUR de…

Kalın sağlıcakla...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.