Real De ‘ucuz Market’ Piyasasına Girdi

Real De ‘ucuz Market’ Piyasasına Girdi

Almanya'da Aldi’nin neredeyse tek başına söz sahibi oduğu ucuz market piyasası, Real’in de girişiyle hareketlenecek.

Almanya'da Aldi’nin neredeyse tek başına söz sahibi oduğu ucuz market piyasası, Real’in de girişiyle hareketlenecek. Metro grubuna ait Real’in piyasaya girmesiyle fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Uzmanlar, Almanya genelinde toplamda 300 civarındaki hipermarketi ile Real’in Aldi’yi zorlayacağını tahmin ediyor.

Aldi’nin tek başına söz sahibi olduğu ‘discount (ucuz) marketler’ piyasasına Real de giriyor. Halihazırda Aldi, piyasadaki ürün taban fiyatını belirliyor ve piyasadaki diğer Lidl ve Netto gibi marketler zincirleri de buna göre fiyat uygulayıp satışa sunuyorlardı. Böylece Aldi’nin piyasadaki tek başına fiyat belirleme statüsüne Real son vermiş olacak.

Metro grubuna ait olan Real’in Aldi’nin uyguladığı taban fiyatını daha da aşağı çekeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, Almanya genelinde toplamda 300 civarındaki hipermarketi ile Real’in Aldi’yi ciddi şekilde zorlayacağını tahmin ediyor. Ayrıca Real’in market sayısı ve Almanya’ya dağılımının yanında raflarındaki ürün çeşit sayısı ile rekabete hazır olduğu yorumları yapılıyor.

Gelişmenin tüketiciye bakan yönünü ise uzmanlar ‘avantaj’ olarak özetliyor. Uzmanlara göre iki gıda devinin rekabet konusu ‘daha ucuz’ ürün satma olunca, ucuzluk fiyatlara yansıyacak. Real, başlangıçta raflardaki toplam 20 ürün çeşidi ile ucuz ürün satışına başlayacak. Çeşitli meşrubat, makarna, temizlik ürünlerinin yanı sıra küçük çaplı tekstil ve benzeri çeşitlerle piyasaya girecek. Bu ürünler sarı renkli ambalajla paketlenmiş olacak ve üzerinde marka olmayacak, bunun yerine sadece ürün adı yazılı olacak.

Real satış müdürü Didier Fleury bir gazeteye yaptığı açıklamada indirimci marketlerin kaliteyi sürekli yukarılara çektiklerini, böylece bu seviyenin alt tarafında artık bir boşluk olduğunu vurgulayarak fiyatı indirirken kalitede de düşüş olacağını vurguladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre tüketicinin ilgisine göre bu fiyat kategorisindeki ürün sayısı ilerleyen haftalarda 200, belki 2 bini bulacak. Almanya’da ekonomik durumları itibariyle ucuz marketlerden alışveriş yaptığı halde daha ucuza alışveriş yapma zorunda olan çok büyük bir kitle mevcut.

Real’in bu hamlesini şimdilik sadece takip eden bu alanın eskilerinden Aldi Süd, Kaufland ve diğerlerinin sessizlik içinde olduğu gözleniyor. Uzmanlar, piyasadaki rekabet gerektirdiği için, Aldi’nin başka ülkelerde aynı ürünleri daha düşük fiyat ve kalitede de piyasaya sürdüğünü iddia ederek aynı tavrı Almanya’da da gösterebileceği tahmininde bulunuyor.

Aldi, şimdilik ‘şirketin satış stratejisini kamuoyuyla paylaşmıyoruz’ diyerek tepkisiz kalsa da, piyasanın hareketlenmesi ile Real’in bu ‘fiyat savaşı’ ilanına karşılık vermesinin ve fiyatlarda düşüş yapmasının gecikmeyeceği tahmin ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.