"Rantiyeciler için kriz yok!"

"Rantiyeciler için kriz yok!"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Bu krizin asıl sebebi yıllar yılı devam eden faizci kapitalist politikalardır” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulunda konuştu. Türkiye’nin ekonomide, eğitimde, sağlıkta, ahlaki ve manevi değerlerde birçok alanda pandemiyi yaşadığını söyleyen Karaduman, krizin sebebinin faizci kapitalist politikalar olduğunun altını çizerek, “Bugün bir kriz var mıdır? Yoksa bir kriz yok mudur? Çocuğuna okul elbisesi alamayan bir baba için bir kriz vardır. Ancak Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleler alan rantiyeciler için bir kriz yoktur” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu. Gündemdeki konulara değinen Karaduman, ekonomi başta olmak üzere artan fahiş fiyat artışlarına değindi. Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Karaduman, “Bugün bir kriz var mıdır? Yoksa bir kriz yok mudur? Çocuğuna okul elbisesi alamayan bir baba için bir kriz vardır. Ancak Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleler alan rantiyeciler için bir kriz yoktur. Artıkları alabilmek için mahalle pazarlarının dağılmasını bekleyen anneler için bir kriz vardır. Ancak milyarlarca liralık vergi borçları silinen holdingler için bir kriz yoktur! İş bulamadığı için başka ülke vatandaşı olma hayali kuran gençler için bir kriz vardır. Ancak 3-5 yerden maaş alanlar için bir kriz yoktur! Evinin kirasını, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemeyen asgari ücretli işçi için bir kriz vardır! Ancak deprem, sel, salgın demeden kredi adı altında insanımızın geleceğini ipotek altına alan bankalar için bir kriz yoktur! Artan girdi maliyetlerinden dolayı toprağını ekemeyen, hayvanına bakamayan köylü için bir kriz vardır. Ancak ülkede ne olursa olsun padişahım çok yaşa diyenler için bir kriz yoktur” ifadelerini kullandı.

“KAMUDA ÇALIŞAN 523 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADRO BEKLİYOR”

Türkiye’nin ekonomide, eğitimde, sağlıkta, ahlaki ve manevi değerlerde birçok alanda pandemiyi yaşadığını söyleyen Karaduman, “Bu pandemiden kurtulmak için ihtiyacımız olan tek aşı Millî Görüş’tür, Saadet Partisi’dir. Adil düzen düsturuyla, önce ahlâk ve maneviyat, hakça paylaşım, şahsiyetli dış politika, tüketim değil üretim ekonomisine döneceğiz ve ülkemizi bu karanlık günlerden aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız” şeklinde konuştu. Kamuda çalışan 523 bin sözleşmeli personelin unutulduğunu dile getiren Karaduman, şunları kaydetti: “Kamuda çalışan 523 bin sözleşmeli personel kadro bekliyor, defalarca sözler verildi, çözülecek denildi ama unutuldu, aynı yöntemlerle atanmış aynı koşullarda çalışan aynı işi yapan personeller arasında özlük hakları konusunda farklılık elbette ki ciddi bir sorundur. Bu açıkça adaletsizliktir. Sözleşmeli personel maaş düzeyi tayin hakkı, izinler gibi temel özlük hakları kısıtlanmış bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Açıkça ortada olan bu sorun artık bir çözüme kavuşturulmalıdır. Çalışanların çalıştığı kuruma ve yaptığı işe dair aidiyet duygusunu geliştirmek ve dolayısıyla verimli bir çalışma ortaya koyabilmesi için bu çarpıklığın giderilmesi bir zarurettir.”

KRİZİN SEBEBİ FAİZCİ KAPİTALİST POLİTİKALARDIR

Karaduman, yaşanan krizin 20 yıllık olağanüstü sürecin sonucu olduğuna vurgu yaparak, “Bu krizi ortaya çıkaran zihniyette ısrar edildiği sürece, ülkenin düzlüğe çıkması mümkün değildir. Bu krizin asıl sebebi yıllar yılı devam eden faizci kapitalist politikalardır. Ağır sanayi hamleleriyle ülkenin dört bir tarafına inşa edilen fabrikaları özelleştirme adı altında yok pahasına sattınız. İnsanımızın alın terini, emeğini faiz lobilerine teslim ettiniz. Bugüne kadar bütçeden tefecilere 511 milyar dolar para verdiniz. Bu her saat 3 milyon dolar demektir. Buna karşın, üretime dayalı bir politika yürütmediğiniz için paramız günden güne değerini kaybetti, döviz kuru arttı, enflasyon arttı, faiz arttı, dış borcumuz arttı. İnsanımızın bankalara olan borcu arttı. Bunun sonucunda insanımız fakirleşti, artan vergi ve zamlar altında ezildi, ezilmeye devam ediyor” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.