Prof. Dr. Sevüktekin: Teorik Ve Uygulamalı Eğitim Ahenk İçerisinde Verilmeli

Prof. Dr. Sevüktekin: Teorik Ve Uygulamalı Eğitim Ahenk İçerisinde Verilmeli

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Üniversite-İş Dünyası Komisyonu, İş dünyasının en büyük sorunu haline gelen ara eleman eksiliğine çözüm üretmek için Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nu (MYO) ziyaret etti.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Üniversite-İş Dünyası Komisyonu, İş dünyasının en büyük sorunu haline gelen ara eleman eksiliğine çözüm üretmek için Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nu (MYO) ziyaret etti. MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin, "Teorik eğitim ile uygulamalı eğitim bir ahenk içerisinde verilirse, MYO'lar kaliteli ara eleman ihtiyacını karşılar." dedi.

    BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Üniversite-İş Dünyası Komisyonu Başkanı Sadettin Dağlı, komisyon üyesi Rıdvan Bektaş ve Recep Kaymakçı'nın katılımı ile gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uludağ Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin, ara eleman sıkıntısının çözümü için üniversite,iş dünyası ve kamudaki ilgili kurumların ortak çalışması gerektiğini belirtti. MYO'ları cazip hale getirmek için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Sevüktekin, bunun için de sempozyumların, arama konferanslarının yapılması gerektiğini söyledi.

    Sevüktekin, "Haftada 2 gün öğrencilerimiz iş yerlerinde uygulamalı eğitim alıyor. Burada verilen eğitimde, firmaların öğrencilere yönelik beklentilerinin yüksek olması gerekiyor. Teorik eğitim ile uygulamalı eğitim bir ahenk içerisinde verilirse, MYO'lar kaliteli ara eleman ihtiyacını karşılar." dedi.

    Türkiye'nin geleceği için MYO'ların çok önemli olduğunu vurgulayan Üniversite-İş Dünyası Komisyonu Başkanı Sadettin Dağlı, "Ülke ekonomisinin büyümesini sürdürmesi , sanayi, ticaret, tarım ve hizmet alanlarındaki yatırımların atağa geçmesi için ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısına çözüm üretilmesi gerekiyor. MYO'larda verilen eğitimin uygulama kısmını ön plana çıkararak, mezun olan öğrencinin belli bir tecrübe ile sektöre girmesi sağlanmalı. Bunun yanı sıra eğitim verilen teçhizatların modern sistemle uyum içerisinde olması gerekiyor. Özellikle sanayi alanında eski model teçhizatlarla verilen eğitimin ardından mezun olan öğrenci, ileri teknolojik ürünlerle karşılaştığında zorlanmaktadır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.