Pedallar Karkentte dönecek

Pedallar Karkentte dönecek

Karatay Belediyesi ile Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği 4. Düz Bisiklet Yarışlarının 2. etabı 9 Temmuz tarihinde Karkent Pazaryerinde ya

Karatay Belediyesi ile Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği 4. Düz Bisiklet Yarışlarının 2. etabı 9 Temmuz tarihinde Karkent Pazaryerinde yapılacak

 

Karatay Belediyesi öncülüğünde Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Düz Bisiklet Yarışlarının dördüncüsü geçtiğimiz cumartesi günü başlamıştı.   Büyük Sinan Pazar Yerinde yapılan yarışlara yoğun ilgi vardı. Bu yarışların 2.si 9 Temmuz tarihinde Karkent Pazaryerinde yapılacak. 0-8, 9-12 ve 12 yaş üzeri 5 kategori üzerinden yapılan yarışlar hakkında konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli amaçlarının Konya halkına bisiklet kullanımına teşvik etmek olduğunu ve bu nedenle düz bisiklet yarışlarını düzenlediklerini ifade etti.

Hançerli, “Düz bisiklet yarışlarının bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Düz bir ova olan Konya’mızda insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek ve sevdirmek için bu organizasyonu düzenliyoruz. Her yıl katılım artırıyor. Bunu ilçemizin çeşitli bölgelerinde yaparak bu coşkuyu halkımızla paylaşmak istiyoruz. Startı bugün Büyük Sinan Pazayerinde verdik. Yarışlarımız geride kalan 3 hafta boyunca devam edecek. Büyük Sinan Pazaryeri ile başlayan yarışlarımız 9 Temmuzda Karkent Pazaryerinde, 16 Temmuz Adalet Parkında son olarak ise 23 Temmuz tarihinde Olimpiyat parkında yapılacaktır. Yarışlarda dereceye giren sporcularımıza bisiklet kol saati gibi çeşitli hediyeler vereceğiz. Ayrıca tüm katılımcılara futbol topu, şapka,  tişört gibi küçük hediyelerimiz olacak. Yarışmalara her sporcu kendi düz bisikleti ile katılıyor. Tüm katılımcılara ve buralara teşrif eden halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bisiklet sporuna hizmet etmenin önemine değinen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçeler ve Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle yeni açılan yollarda bisiklet sporunun daha da gelişmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması açısından üzerine düşeni yaptığını dile getirerek, yarışmalara katılan tüm sporseverlere başarılar diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.