Özersin:Lig bu şekilde devam eder

Özersin:Lig bu şekilde devam eder

Türkiye Futbol Federasyonu eski disiplin kurulu üyesi Avukat Serdar Özersin, Türk futbolunu sarsan şike soruşturmasına yeni bir tartışma getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu eski disiplin kurulu üyesi Avukat Serdar Özersin, Türk futbolunu sarsan şike soruşturmasına yeni bir tartışma getirdi. Özersin, TFF Etik Kurulu'nun bu dosyayı inceleyemeyeceğini, bu konuda müspet ya da menfi herhangi bir yorumda bulunamayacağını belirtti.

 

Etik Kurul ve TFF yönetiminin, yargı karar vermeden karar vermesinin hukuka aykırı olduğuna işaret eden Özersin, "Bu konuda günlerdir çok fazla insan konuşuyor. Bazı hukukçularda açıklamalar yaptı ama ben farklı perspektif getirmek istiyorum konuya. TFF Etik Kurulu'nun görevi şike ve teşvik primini incelemek olarak belirlenmiş. Ancak 6222 sayılı yasa 31.03.2011 tarihinde kabul edilmiş. Dolayısıyla şike ve müsabakayı etkileme olarak belirtilen fiil, özel bir kanun çıkartılarak kabul edilmiş. Özel ceza kanunları ile suç olarak tespit edilen fiilin yargılanması beklenmeden herhangi bir makam ceza veremez. Etik kurulu raporunda, suçun işlenip işlenmediğine veya şike yapılıp yapılmadığına ilişkin ifade yer alamaz. TFF yönetimi de bir karar veremez. Yargı kararı beklenmeden TFF'nin vereceği disiplin kararı tartışmalı bir olay olur. Disiplin hukukundaki en temel ifadeler devlet memurluğu kanununda yer alıyor. Ancak buradaki şahıslar devlet memuru değil, kulüp yöneticileri. Böyle bir madde TFF Statüsü'nde de yok. TFF, ceza yargılamasının tayinine göre karar verebilir" dedi.

 

Konu ile ilgili olarak Danıştay'ın emsal kararları olduğunu da belirten avukat Serdar Özersin, "Ceza yargılamasının neticesi beklemeden herhangi bir karar verilemez. Futbol hukukundaki en üst organ Tahkim Kurulu. Savcılık bir iddianame hazırlayacak ve bununla birlikte dava açılmış olacak. Ceza yargılamasının neticesinde bir karar verilmeden disiplin hukuku yönünden bir ceza tesis edilemez. Yargılama neticesinde sanıklar beraat etmiş ise disiplin hukuku yönünden hiçbir yaptırım uygulanamayacak.. Beraat delil yetersizliğinden olmuşsa disiplin hukukunu bağlamaz. Futbol Etik Kurulu raporunda hiçbir şekilde bu suçun işlendiğine yönelik yazı yazamaz. Yargılama yapılırken deliller ele alınır. Suçu ispat edilen kişiler kendisini nasıl savunacaklar. Disiplin hukukuna göre sanıklar savunma yapacak. Şu anda dosyayı görmüyorlar" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.