Özel İdare tekvandoda fırtına gibi esti

Özel İdare tekvandoda fırtına gibi esti

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Konyada birinciliğini ilan etti

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Konya’da birinciliğini ilan etti. 4 sporcusu ile katıldığı Konya Gençler İl Birinciliği’nde 1 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalya alan kulübün yeni hedefi Türkiye şampiyonası. Konya Gençler Tekvando İl Birinciliği 16-17 Temmuz 2011 tarihlerinde Konya’da yapıldı. 100’ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışmada, Konya İl Özel İdaresi Tekvando Takımı, 3 madalya alarak, çıktığı ilk maçta kendini ispatladı. Yarışmada 51 kiloda birinci olan Mevlüt Küçükboyacı, 48 kiloda ikincilik alan Fatih Küçükboyacı ve 59 kiloda üçüncülük elde eden Seyit Mehmet Kuzgun, Konya İl Özel İdaresi Tekvando Antrenörü Mehmet Mermer ile birlikte Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret etti. Yarışma hakkında Eşgin’e bilgi veren Mermer, kulübün verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Mermer, “Sizin desteklerinizle bu başarıları aldık. İnşallah önümüzdeki daha büyük hedeflere tırmanacağız. Altyapıdan gelen arkadaşlarımızla Avrupa’ya, dünyaya sporcu göndereceğiz” dedi.

İlk hedefi olan birinciliği yakalamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mevlüt Küçükboyacı, bundan sonraki hedefinin Avrupa, daha sonra dünya şampiyonluğu olduğunu kaydederken, kardeşi Fatih Küçükboyacı ikinci olduğu için duyduğu sevinci dile getirdi. Seyit Mehmet Kuzgun ise aldıkları başarıyı daha ileriye taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Kuruluşunu 1 yıl önce gerçekleştiren Tekvando Takımı’nın ilk başarısının son derece memnun edici olduğunu vurgulayan Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin, 10 bronşta mücadele veren kulübün, en genç takımlarından birinin böylesi önemli bir başarı almasından gurur duyduklarını belirtti.

Eşgin, “Tekvando Antrenörümüz Mehmet Mermer nezdinde takımımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Hocamızın samimiyeti çocuklarımıza başarı olarak yansıyor. Amatör ruhla yaptığınız spordaki başarınızın daha da artacağına ve 3 değil, 5-10 madalya ile döneceğinize inanıyorum. Madalya kazandıkça siz de bu işi çok seveceksiniz. Antep’te katılacağınız, yarışmadan daha iyi sonuçlarla dönmenizi bekliyorum” diye konuştu. Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Ekim ayında Gaziantep’te yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.