Özdemir, gelecekten umutlu

Özdemir, gelecekten umutlu

Konyasporda, Tavşanlı Linyitspor ile oynanacak maçın planları 3 puan üzerine yapılıyor, Teknik Direktör Osman Özdemir, Genç oyuncularla çalışmanın risk olmadığını ve onlara güvendiğini söyledi

Konyaspor’da, Pazartesi akşamı içi sahada Tavşanlı Linyitspor ile oynanacak maçın planları 3 puan üzerine yapılıyor, Teknik direktör Osman Özdemir, takımlar arasında güç dengesi bulunmadığını belirterek, en büyük sıkıntılarının pozisyonları gole çevirememek olduğunu açıkladı. Yeşili-beyazlı takımın, önceki akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yaptığı antrenmana Ertuğrul dışında tüm futbolculara katıldı. Antrenman toplu ve topsuz yapılan ısınma hareketleriyle başladı. Oyuncularımız daha sonra çıkış koşularının ardından top tekniğine dayalı pas çalışması, çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı. Dün de akşam saatlerinde taktik antrenmanı yapan yeşil-beyazlılar, bugün de taktik çalışacaklar ve hazırlıkları Pazar günü ter antrenmanıyla tamamlayarak tesislerde kampa girecekler.
Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, maçları kazanabilecek sayıda gol pozisyonuna girdiklerini tek eksiklerinin ilk iki maçta bunları gole çevirememek olduğunu söyledi. Genç oyuncularla çalışmanın risk olmadığını dile getiren teknik direktör Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü.
“Konyaspor’da göreve başlarken içerisinde bulunulan şartları bilerek göreve başladım. Aslında genç oyuncularla devam etmek risk değil, tam tersine büyük bir avantaj diye düşünüyorum. Bunun için cesur olmak lazım. Bu cesaret sadece bende değil yönetimde ve şehirde de olmalı. Bu konuda iki haftalık süreçte oyun ce mücadele anlamında bir takım mesajları verdiğimizi de düşünüyorum. Sadece bunu skora çeviremedik. Bunun da en kısa zamanda olması adına çalışıyoruz ve öyle olacağına da inanıyoruz. Genç oyuncularla çalışmak risk değil bence büyük bir zevk. Artı tecrübeli oyuncuları unutmamak lazım. Onların takıma yaptığı katkıları da küçümsemek yanlış olur. Eğer biz bu birlikteliği devam ettirirsek, şehrin dinamikleri, şehir ve taraftar grupları bize büyük bir destek verirse yepyeni bir Konyaspor ortaya çıkabilir. Biz geride kalan 3 aylık süreçte takım olabilmeye ve iyi bir takım ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Genç oyuncularımızda bu konuda yeterli kapasite var diye düşünüyorum. İnşallah böyle devam ederiz ve başarılı oluruz.”  GENÇLER GELECEK GÜVENCESİ
 “İlk iki maça bakıldığı zaman Konyaspor’un atmayayım da yemeyeyim de mantığıyla hareket ettiği söylenebilir mi?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Özdemir, bu konuda da şunları söyledi. 
“Kesinlikle böyle bir düşüncemiz yok. Oynadığımız hazırlık maçlarında gol yapma becerisini gösterdik, bizim adımıza pozisyon zenginliğimizde vardı. Lige döndüğümüzde ve oynadığımız Kasımpaşa maçının ilk yarısını yeniden kafamızda canlandırdığımız zaman daha fazla gol pozisyonuna giren takım bizdik. Ama ikinci yarıda eksik kalmamızdan dolayı savunma anlayışımız ortaya çıktı. Tabiki bunlar doğaldır. Galatasaray bile Karabük deplasmanında aynı anlayışla oynadı. Eksik kaldığınız zaman savunma anlayışı ön plana çıkıyor. Kayseri Erciyesspor maçında da bence oyunun tüm kontrolü bizdeydi. Belki 65.dakikadan sonra 15-20 dakikalık bir bölümde rakibimize üstünlük verdik ama futbolda takım savunmasının da önemli olduğunu biliyoruz. Hücumda önemli. Zaten hücumda ne kadar etkili olursanız sonuca o kadar çabuk ulaşıyorsunuz. Kayseri Erciyesspor maçına baktığımız zaman 5-6 net pozisyonumuz var. Bu kesinlikle küçümsenecek bir sayı değil. Bu arada Robak’ın ileride oluşu sistem ve diziliş olarak tek gibi gözüküyor ama bizim sağ ve sol kanatta oynayan oyuncularımız bir o kadar ataklar ve hücum oyuncuları. Serbay’ın yanı sıra Serkan ve Alvaro bile bu takımda pozisyona giriyor. Bence pozisyonları gole çevirmekte sıkıntı yaşıyoruz.”
ÖZDEMİR GÜÇ DENGESİ YOK
 “Bank Asya 1.Lig gibi güç dengelerinin takımlar adına eşit olduğu bir ligde gelecek adına tahmin yapabilmek gerçekten zor” diyen teknik direktör Osman Özdemir sözlerine şöyle devam etti:
“Konyaspor’un içerisinde bulunduğu tabloyu herkes biliyor. Biz bunları ne kadar çözüme kavuşturursak belki takım o kadar rahatlayacak ve ilerleyen dönemlerde daha iyi işler yapabilecek duruma gelecektir. Bank Asya 1.Lig’de geçen yıl itibariyle lige çıkanlar ve düşenler son 2-3 haftalık dönemde belli oldu. Bunun nedeni takımlar arasındaki güç dengelerinin olmaması. Takımların birbirlerinden fazla bir eksikleri ve artıları yok. Bank Asya 1.Lig’deki zirve yarışında tüm takımlar var. Herhangi bir şey söyleyebilmek için şu an çok erken. Ancak bu konudaki tahminlerimizi sezonun ikinci yarısının başlamasıyla birlikte yürütebiliriz.”
MERHABA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.