Oturarak voleybol heyecanı başladı

Oturarak voleybol heyecanı başladı

Uluslar arası Rumi Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Turnuvası Konyada törenle başladı

Uluslar arası Rumi Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Turnuvası Konya’da  törenle başladı. Konya Valiliği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü’nün katkıları ile gerçekleşecek organizasyonunun açılışı 100. Yıl Spor Salonunda törenle yapıldı. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, turnuvaya katılacak ülkelerin sporcuları, yöneticileri ve taraftarlar katıldı.    26- 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak turnuvaya Türkiye, Bosna Hersek, İran  ve Irak takımları katılacak. Turnuvanın Açılış konuşmasını yapan Konya valisi Aydın NezihDoğan yapılacak organizasyonla dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vereceklerini ifade etti. Doğan: “ Konuşmama Mevlana’nın bir sözü ile başlamak istiyorum ‘ Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır’. Bu organizasyona katılan ülkelerimize baktığımız zaman hepsinin ortak noktası savaşlardan yara almasıdır. Biz buradan Mevlana Hazretlerinin ismiyle gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla Dünyaya barış ve kardeşlik mesajı  vereceğiz. Mevlana sevgi ve hoş görünün yanında barışı ve kardeşliği de vurgulamıştır” dedi.   

 

Doğan engellere rağmen hayata tutunmanın bir yiğitlik olduğunu ifade etti. Aydın Nezih Doğan: “ Her insan hayata istediği şekilde başlayamaya biliyor. Gerek doğumda  gerekse doğumdan sonraki hayatında bir engellilik durum ile karşılaşabiliyor. Ancak bu engellere rağmen hayata küsmeyip tutunma çabası içerisinde olanlar yiğitlik yapıyor” dedi.

 

Turnuvaya  katılan ülkeler arasında yer alan Bosna Hersek Milli Takım Menajeri Şerif Patkoviç ise her şeyin çok güzel başladığını ve turnuvadaki takımlar ile dünya şampiyonasının final maçlarında karşılaşmak istediklerini ifade etti.  Patkoviç sözlerini Mevlana’nın ‘Gel ne olursan yine gel’ sözü ile tamamladı.

 

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar Konya’nın çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade etti ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri kısa bir gösteri düzenledi. Türkiye- Bosna Hersek maçı ile başladı.  Turnuvada bugün ise saat 10.00’da  Irak-2-İran, 14.00 Türkiye-Irak 1 takımları karşılaşacak diğer maç programları ise şu şekilde: 28 Eylül Çarşamba 14.00 Bosna Hersek- Irak-1. 16.00 Irak-2- Türkiye. 29 Eylül Perşembe 14.00 İran-Türkiye, 16.00 Bosna Hersek-Irak-2. 30 Eylül Cuma 14.00 Irak-1-Irak-2, 16.00 İran-Bosna Hersek 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.