Osman Özdemir: Kaybetmek istemem

Osman Özdemir: Kaybetmek istemem

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, liglerin ertelenmesi ve yeşil-beyazlı ekipteki son gelişmeleri değerlendirdi

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, liglerin ertelenmesi ve yeşil-beyazlı ekipteki son gelişmeleri değerlendirdi. Özdemir, Gökhan Emreciksin’in kendi kendini kadro dışı bıraktığını söyledi Konyaspor  teknik direktörü Osman Özdemir, liglerin ertelenmesi konusunda değerlendirme yaptı.  Özdemir, meseleye geniş bir açıdan baktıklarını belirterek,  "İki açıdan ele almak lazım. Hem kulübün maddi çıkarları hem de teknik anlamda konuya bakmak gerekiyor. Bizler teknik adamlar olarak bu süreçte kritik kararlar vermek zorundayız. Aslında büyük bir belirsizlikte var. Türkiye Futbol Federasyonunun kararını bir an önce vermesi bizim için önemli" şeklinde konuştu. Sparta Prag'a transfer olan Peter Grajciar'ın gitmeyi kendisinin istediğini ifade eden teknik direktör Osman Özdemir, bu konuda da şunları söyledi.  "Hem oyuncunun kendisinin gitmek istemesi, hem Bank Asya 1. Lig’deki 3 yabancı kısıtlaması,  hem kulübün maddi yapısına bakınca tribünde iki yabancı tutma lüksüne sahip değildik. Peter’in maç oynama sıkıntısını yaşayacağını düşündüğümüzden böyle bir karar aldık. Oyuncu kaybetmek istiyor musunuz derseniz? Asla böyle bir düşüncem yok." 

 

Teknik direktör Osman Özdemir, "takımdan başka yabancı oyuncu göndermeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı.  "Şu anda bir karar vermiş değiliz. Bunun için yabancı oyunculardan talep gelmesi gerekiyor. Ancak şu anda öyle bir talep söz konusu değil. Daha sonraki süreçte kafalarda soru işareti oluşsun istemiyoruz. Kulübün menfaatleri ve Bank Asya gerçekleri çerçevesinde karar verebiliriz, ancak şu anda bir gelişme yok."

 

OYUNCU KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

 

Gökhan Emreciksin'in affedilip yeniden takıma döneceği şeklinde sorulan bir soruyu da cevaplayan teknik direktör Osman Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü. "Biz Gökhan'ı değil Gökhan kendini kadro dışı bıraktı. Bizim tarafımızdan ona karşı bir hareket değildi bu. Kampın son gününde kendi düşünceleri çerçevesinde bir karar verdi. Dediğim gibi biz oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Ancak Gökhan neden öyle yaptı, ne düşündü bilmiyorum. Yaptığı iş bana göre teknik kadroya , oyuncu arkadaşlarına karşı yapılan bir saygısızlıktı. Şartlar ne olursa olsun öncelik takımın bütünlüğüdür. Bir oyuncu sizinle aynı düşünmüyorsa, bu konuda önlemler almak zorundayız. A2 Takımı ile idmanlara çıkmasını uygun görüyoruz. Şu an bir rapor almadım. Ancak A2 Takımı ile çalışmalarına devam edecek."

 

GENÇLERİ KAZANMALIYIZ

 

Takım kadrosunun Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig için yeterli olup olmadığı konusunda da görüşlerini açıklayan teknik direktörümüz Osman Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı. "Kadronun yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Belli bir kadromuz var. Ama bu kadronun geniş ve tecrübeli oyunculardan kurulu olması çok önemli. Ancak şu anda bizim Konyaspor'da böyle bir şansımız yok. Bank Asya 1.Lig’de mücadele ettiğimizde elimizdeki tecrübeli isimlerin yanına birkaç genci monte edebilir miyiz bunu düşüneceğiz. O yüzden doğru mesajlar vermek gerekiyor. Ancak Süper Lig’e çıkarsak Konyaspor adına ileriye ciddi bir yatırım yapmış olacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.