Onlar Konyaspor hastası

Onlar Konyaspor hastası

Hollandada doğup büyüyen Ebubekir Akça gurbette Konyaspor için mücadele ediyor

Hollanda’da doğup büyüyen Ebubekir Akça gurbette Konyaspor için mücadele ediyor. Konyaspor’un zor günler geçirdiği bu zamanlarda  “Şimdi destek zamanı” fikrini ortaya atan ve bununla ilgili de bir site düzenleyen 22 yaşındaki Ebubekir bir Konyaspor sevdalısı olduğunu söylüyor.  Aslen Güneysınırlı olan Ebubekir Akça Hollanda’da doğup büyüdüğünü ancak memleketinin takımı olan Konyaspor’u çok sevdiğini ifade etti. Akça, “Konyaspor zor günler geçirdi. Geçirmeye de devam ediyor. Ben bir Konyaspor sevdalısı olarak  şimdidestek zamanı.com  adı altında bir site açtım. Bunun yanında Konyasporluyuz.com adı altında bir taraftar sitemiz var. Yaklaşık 1.5 yıldır faaliyetini sürdürüyor. Konyaspor’a destek olma adına Hollanda’da bulunan Türk kahvelerine 200-300 el ilanı bastırarak dağıttım. Ancak yine de Konyaspor aradığı desteği bulamadı. Başkan Bahattin Karapınar kendisiyle görüştüğümde Avrupa’daki gurbetçilerden destek gelmediğini söyledi. Bende buradaki Konyalıların kendisine güvenmediğini bu yüzden dolayı da destek vermediklerini söyledim. Gerçekten insanlar Konyaspor’un yanlış yönetildiğini Süper Ligde yapılan transferler ve Ziya Doğan’a çok fazla sabır edilmesi  bu hataların başında geliyor. Gurbetçilerimiz de aynı şeyleri yaşamaktan korktukları için destek olmuyorlar” diye konuştu

 

POLJAC EVİNİ SATMAK ZORUNDA KALDI

 

Ebubekir Akça Konyaspor’un  geçirdiği kaza sonrası sakat kalan oyuncusu Poljac’ı ziyarete gittiğini ve kendisinden ilginç şeyler duyduğunu ifade etti. Akça: “Poljac Konya’yı Konyaspor’u çok seviyor. Ancak Bahattin Karapınar için aynı şeyleri düşünmüyor. Poljac alacağının ödenmediğini söyledi ve yanımda Bahattin Karapınar’ı aradı. Ancak Poljac telefonda beklediği ilgiyi göremedi. Şu anda Poljac evini satıyor” dedi. Ebubekir Akça Konyaspor menajeri Mustafa Eraydın’ın kendisine Hollanda bir dernek kurma sözü verdiğini  ve şuanda beklemede olduğunu ifade etti.

 

KONYASPOR’UN DURUMU BİZİ ÜZÜYOR

 

Hollanda’da yaşan bir başka Konyalı gurbetçi Hüseyin Bostancı ise Konyaspor’un bu durumlarının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Bostancı: “Konyaspor’u Hollanda’da takip ediyoruz arkadaşlarla birlikte maçlarını izliyoruz. Ancak Konyaspor hak etmediği şeyleri yaşıyor. Bizler Konyaspor taraftarları olarak bir an önce takımımızın iyi yerle gelmesini istiyoruz” dedi.         

 

Konyaspor’un kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Hüseyin Bostancı, şehrin ileri gelenlerine de kulübe gerçek anlamda destek vermeye davet ederek, “Bu şehir bu kadar sahipsiz olmamalı. İlgililerin Konyaspor’a çok sıcak baktığını düşünmüyorum. Bunun mutlaka bir sebebi olmalı. Halen Milletvekili olan bir ağabeyimiz bir toplantıda ‘bana ne sizin Konyaspor’unuzdan’ dediği an, dünya başıma yıkılmıştı. Bu şehrin oyları ile Ankara’ya giden bir vekilin bunları söylemesi içimi acıtmıştı. Bunu özellikle söylüyorum, Konyalı vekiller bu takıma öcü gibi baktıkları sürece, Konyaspor bir arpa boyu ilerleyemez. Şu da bir gerçek ki, insanların çoğunluğu da Bahattin Karapınar’a tepkililer. Bunun da Konyaspor’un yalnız kalmasında önemli bir sebep olduğunu düşünüyorum.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.