Ömer Ali ve Ali Dere göz doldurdu

Ömer Ali ve Ali Dere göz doldurdu

Konya Torku Şekerspor ve Konyasporun genç futbolcuları U 19 Milli Takımının gözdesi oldu

Konya Torku Şekerspor ve Konyaspor’un genç futbolcuları U 19 Milli Takımı’nın gözdesi oldu. 19 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, Romanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Belçika ile 1-1 berabere kaldı. B Grubu’nda ilk maçta Sırbistan’a 2-0 mağlup olan kırmızı-beyazlılar, Konyaspor’un genç futbolcusu Ali Dere’nin attığı golle 1-0 önde götürdüğü maçtan 90. dakikada yediği golle 1-1’lik skorla ayrıldı. Buftea kentindeki Football Centre FRF’de oynanan karşılaşmada Belçika’nın golünü Jonas Vervaeke kaydetti. Türkiye’nin tek golünü atan Ali Dere 87. dakikada sarı kart gördü.

Zorlu karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan milli takımda, Türkiye’nin golünü atan Ali Dere, 46. dakikada Okan Alkan’ın yerine oyuna girdi. Bir diğer Konyalı futbolcu Ömer Ali Şahiner ise ilk 11’de mücadeleye başladı ve 90 dakikada sahada kaldı. Karşılaşmayı Tom Harald Hagen, Serhiy Bekker, Dalibor Draskovic, Istvan Kovacs hakem dörtlüsü yönetti. Kırmızı beyazlılar Belçika önünde Ömer Kahveci, Okan Alkan, Ali Dere, Kamil Çörekçi, Furkan Şeker, Sezer Özmen, Orhan Gülle, Ömer Ali Şahiner, Gökay Iravul, Hasan Ahmet Sari, Nadir Çiftçi, Sefa Başıbüyük, Şervan Taştan ve Engin Bekdemir ile mücadele etti. Belçike ise Thomas Kaminski-Pierre, Yves Ngawa, Laurens De Bock, Tom Pietermaat, Marnick Vermijl, Jore Trompet, Hannes Van der Bruggen, Maxime Lestienne, Alessandro Cerigioni, Paul-José Mpoku, Franco Zennaro, Jonas Vervaeke, Florent Cuvelier ev Igor Vetokele 11’i ile oynadı.

B Grubu’ndaki ilk maçında Sırbistan’a 2-0 yenilen Türkiye, ikinci maçında puanla tanışırken, 3. maçını ise 26 Temmuz Salı günü İspanya ile oynayacak. B Grubu’nda ilk puanını hanesine yazdıran Türkiye ve Belçika birer puanla 3. ve 4. sırada yer alıyor. Her iki ekibinde grupta 2 olma şansını bulunuyor. Milli Takımımızın mücadele ettiği B Grubu’nda oynanan diğer maçta İspanya, Sırbistan’ı 4-0 yendi. İspanya aldığı bu galibiyetle puanını 6’ya çıkardı ve lider oldu. Sırbistan ise Türkiye karşısında aldığı galibiyetle 3 puanla 2. sırada bulunuyor. Grubun son maçlarında ise Türkiye İspanya ile mücadele ederken, Belçika ise Sırbistan ile oynayacak ve ikincilik mücadelesi verecek.

Geçtiğimiz gün A Grubu’nda oynanan karşılaşmada ise Çek Cumhuriyeti, İrlanda Cumhuriyeti’ni 2-1, Yunanistan da Romanya’yı 1-0 yendi. Bu sonuçların ardından Çek Cumhuriyeti 6 puanla liderliğini sürdürürken, İrlanda Cumhuriyeti ve Yunanistan, 3 puanla 2. ve 3. sırada bulunuyorlar. 4. sırada bulunan ev sahibi Romanya’nın ise henüz puanı yok. Avrupa Şampiyonası’nda grup maçları önümüzdeki Salı günü oynanacak olan maçlarla tamamlanacak. Gruplardan çıkan ilk iki takım yarı final mücadelesi verecek. Yarı final maçları A Grubu 1.’si ile B Grubu 2.’si, B Grubu 1.’si ile A Grubu 2.’si, arasında 29 Temmuz Cuma günü oynanacak. Final maçı ise Concordia şehrinde 1 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00’de oynanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.