Nakıboğlu, Şanlıurfa'da Tecrübelerini Anlattı

Nakıboğlu, Şanlıurfa'da Tecrübelerini Anlattı

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği’nin (ŞUGİAD) ‘tecrübe paylaşım toplantısının’ bu ayki konuğu Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu oldu.

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği’nin (ŞUGİAD) ‘tecrübe paylaşım toplantısının’ bu ayki konuğu Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu oldu. Nakıboğlu, ticaret ve sanayicilik tecrübelerini anlattı.

Çağlayan Kültür Sarayı'nda yüzlerce ŞUGİAD üyesi ile bir araya gelen Nakıboğlu, Şanlıurfalı iş adamlarına öneri ve tavsiyelerde de bulundu. "Bir koltukta iki karpuz tutulmuyor." diyen Nakıboğlu, ticaretin karının işin ayrıntılarında olduğunu dile getirdi, iş adamlarına işine tam hakim olmasını tavsiye etti. Ticari hayata küçük yaşlarda başlamanın faydalı olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, “Ben ortaokula giderken ticari hayata başladım. Bu dönemlerde ‘biz sıkıntı yaşadık, çocuklarımız yaşamasın’ diye bir algı var. Bu algı yanlıştır. Çocuklarınıza küçükken ayakta durmasını öğretin. Ben ortaokulda kantinde 10 kuruşa satılan çizgisiz kağıtları okulda 5 kuruşa satarak ticarete adım attım. Tabi meğer yasakmış disipline sevk edildim.” dedi.

İş hayatında aşırı organizasyon şemasının bazı kopukluklar getirdiğini kaydeden Nakıboğlu, “Organizasyon şemalarında patron ile işçi arasına 5-6 aşama giriyor. Bu bazen kopukluk ve yanlışlıklara neden oluyor. Bunun bu kadar gerekli olduğunu düşünmüyor, hatta yanlış olduğu kanaatindeyim. Patronun işçilerini tanıması ve onun meziyetlerine göre iş vermesi gerekir. Ben işçilerimin büyük bir kısmını tanırım hatta aile yapısını bilirim. Çalışanlar arası irtibatsızlık sosyal faaliyetlerle kapatılmalı.” diye konuştu.

Nakıboğlu, güç birliği için ortaklar arası güvene dikkat çekti. Osman Nakıboğlu, “Kesinlikle ortakların, herkesin ayrı bir hesabı olmalı. Aksi taktirde ‘ev alacağım’, ‘araba alacağım’ diye sürekli firma hesabından para çekilmesi kargaşaya neden olabilir. Her ortak ve eşleri için ayrı hesaplar açılarak bunun önüne geçilebilir. Bu maaş ödemesi olabilir. Eşler kesinlikle şirket hesabına karışmamalı.” ifadelerini kullandı.

Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, ŞUGİAD üyelerine kredi kullanımı konusunda da uyarıda bulundu, kredilerle yükselen firma görmediğini, mecbur kalmadıkça kredi kullanımından uzak durmak gerektiğini sözlerine ekledi.

ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ise “TUSKON olarak gidilmedik ülke bırakmayacağız. Bu yıl yapacağımız çalışma ile TUSKON’a bağlı dernekler, iş adamları farklı ülkelere gidecek. Bu yıl gidilmedik ülke bırakılmayacak.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.