"Müslüman bir genç davasına bağlı olmalı"

"Müslüman bir genç davasına bağlı olmalı"

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Bu meseleler toplumun kanayan yarası. Bir Müslüman genç, güçlü, çalışkan, inancına sahip çıkan ve davasına bağlı olan biri olmalı. AGD olarak bunun için çalışıyoruz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversite Komisyonu Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Kampında bir araya geldi. Kardeşliğe İlk Adım Kampı olarak isimlendirilen gençlik kampına Konya’da bulunan 5 üniversiteden toplam 150 üniversiteli genç katılım gösterdi. Eğitim çalışmalarından turnuvalara, sportif faaliyetlerden eğlenceli birçok aktivitenin gerçekleştiği program gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Düzenlenen ilk adım kampına üniversiteli gençlerin yanı sıra Basın Yayın ve Enformasyon Eski Genel Müdür Yardımcısı ve Sosyolog İsmail Mansur Özdemir, AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, AGD Genel Merkez Üniversite Komisyonu Mali İşler Başkanı Mehmet Kalabas, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Akkaya, Eğitimci Mustafa Kayhan, AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu katıldı.

4-2.jpeg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Konya Şube Üniversite Komisyon Başkanı Beytullah Azak, “Biz milli gençliğiz. Çalışmalarımızı yarım asırdır aynı heyecanla ve azimle gerçekleştiriyoruz. Merhum liderimiz Necmettin Erbakan’ın bize gösterdiği üzere sınıflardan kampüslere yeni bir dünya idealimizi her geçen gün daha da gayretlenerek yaptığımız çalışmalarda yaşatıyoruz. Bugün burada güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Rabbim bu çalışmayı bereketli işlerimizin habercisi kılsın. Biz biliyoruz ki Müslüman bir gencin duruşu vardır. Müslüman genç dersine giderken de eğlenirken de Allah’ın rızasını gözetir. Pandemi dönemiyle birlikte kampüslerden uzak kaldık. Çalışmalarımızı yine devam ettirdiysek de kardeşliğimizi bugün böyle etkinliklerle daha da sağlamlaştırıyoruz. Yarın üniversitemize döndüğümüzde aynı aşk ve gaye ile hakkın tesisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki savunduğumuz ve inandığımız değerlerimiz var. Adil bir düzenin inşasında ve İslam Birliği’nin yeniden daha güçlü bir şekilde kurulmasında biz Anadolu Gençliğin etkisini toplumun her ferdi ile müşahade edeceğiz. Selam olsun ümmetin derdi ile dertlenen gençliğe, selam olsun bu yolda ter dökenlere” şeklinde konuştu.

4-3-beytullah-azak.jpegBeytullah AZAK

MÜSLÜMAN GENÇ GÜÇLÜ OLMALI

Düzenlenen üniversite kampında gençlerle bir araya gelen AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Anadolu Gençlik Derneği dünyanın en büyük gençlik hareketidir. Gençleri iyiye, doğruya ve güzele çağıran derneğimiz her çalışmasıyla gençliğe umut olmaktadır. Bugün burada sevgi ve kardeşliğin teminatıyız düsturuyla bir araya gelmiş siz üniversiteli gençleri gördükçe mutlu oluyoruz. Bugün yapılan anketler bulunmakta. Gençlerde sürekli artan ateizm, deizm tehlikeleri var. Bu meseleler toplumun kanayan yarası. Namaz kılma oranlarının her geçen gün biraz daha düştüğü, inançsızlığın her geçen zaman biraz daha arttığı toplumumuzda iyiyi emredip kötülükten alıkoyma emrinin hayat bulduğu derneğimiz bu noktada ciddi bir konuma sahip. Bir Müslüman genç öyle olmalı ki en güçlü, en çalışkan, inancına sahip ve davasına bağlı. İşte üniversite komisyonu olarak bir araya gelmiş siz değerli gençler göstereceksiniz Müslüman bir gencin duruşunu. Kampüslerde yaptığınız her çalışma ile biraz daha yaklaştıracaksınız toplumu adil düzene. Her fırsatta söylediğim bir söz vardır. Ben bu şuurla Anadolu Gençlik Derneği teşkilatlarında çalışan her gencin elinden öperim. Bizim bu dünyaya gelişimizin bir nedeni var. Bizler yaptığımız her çalışmada bir gün döneceğimiz kapıya yüzümüz olsun diye çalışıyoruz. Rabbim bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” dedi.

4-4-ceylani-kilic.jpegCeylani KILIÇ

MİLLİ GÖRÜŞ GENÇLİĞİ İSLAM DÜNYASINA UMUT OLMAKTA

AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu tarafından düzenlenen ilk adım kampı programına eğitimci olarak katılan Basın Yayın ve Enformasyon Eski Genel Müdür Yardımcısı ve Eski Başbakanlık Bürokratı İsmail Mansur Özdemir ise üniversiteli gençlere yönelik ‘Milli Görüşün İslam Birliği Düşüncesi’ başlıklı sunum gerçekleştirdi.

4-5-ismail-mansur-ozdemir.jpegİsmail Mansur ÖZDEMİR 

Dünya’daki tüm coğrafyaların İslam Birliği’ne duyduğu ihtiyacı hatırlatan ve çalışmaların bu bilinçle yapılması gerektiğini kaydeden İsmail Mansur Özdemir, “İslam dünyasında bugüne kadar birçok temaslarda bulunmak nasip oldu. Her fırsatta gözlemlediğimiz bir ihtiyaç İslam Birliği olmuştur. Bugün bizler üniversite sıralarımızda bu bilince sahip olmazsak yarın İslam Birliği düşüncemizi hakim kılamayız. Milli görüş bu zamana kadar yaptığı birçok çalışmayla, dertlendiği birçok konuyla mağdur ve mazlum coğrafyalara umut olmuştur. Ortaya çıkardığı İslam Birliği düşüncesi ile Osmanlı medeniyetinin bizlere miras bıraktığı vazifeyi yeniden gündeme getirmiş ve İslam dünyasının tefrikasına engel olmuştur. Anadolu Gençlik Derneği’nin üniversite komisyonu olarak bizler kampüslerde çalışmalar yaparken tefrikadaki zaafiyeti ve vahdetin gücünü bilerek bu şuurla hareket etmeliyiz. İslam dünyasının dertlerini taşıyan bir üniversiteli genç yarın bu ülkede bir göreve geldiğinde emin olun İslam için Allah’ın rızası için yapacağı her işte bu coğrafyalara bir merhem görevi üstlenecektir. Cansuyu Derneği’miz ile bugüne kadar sayısız ülkede insani yardım çalışmaları yaptık. Hepsinde gördük ki insanlık bizden bir şeyler bekliyor. Müslüman toplumlar Türkiye’den bir hamle bekliyor. Ben Somali’de, Kenya’da insanların Türkiye’den geldiğimizi öğrendiklerinde nasıl tepkiler verdiklerini bizzat gördüğümde anladım milli görüşün İslam Birliği düşüncesinin ne kadar hayati olduğunu. Bugün biz üniversite günlerimizde bu gerçeği göremezsek eğer yarın bu gerçeği bize göstermek istemeyeceklerdir. Milli gençlik olarak bu şuurla hareket etmek durumundayız” ifadelerini kullandı. Konya’daki üniversite çalışmalarından da bahseden Özdemir, son olarak şunları kaydetti: “Aslen Konyalıyım. Bir dönem Konya’da üniversite başkanlığı görevinde de bulunduk. Ceylani ağabey ile çeşitli çalışmalar yaptık. Erbakan hocamızın da bizlere verdiği şuur ile birçok faaliyette bulunduk. Bugün tekrardan Konyamızda öğrenci olan siz değerli üniversiteli kardeşlerimle bir araya gelmek bizim için gerçekten mutluluk verici.”

MESELE ÇAĞIN FİRAVUNLARININ KARŞISINDA OLABİLMEK

Aydın Efeler Kamp Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan ve çağın Nemrutlarına karşı bir İbrahim olmak gerektiğine vurgu yapan eğitimci Mustafa Kayhan, “Sizler gençsiniz. Fakat mesele sadece genç olmak değil. Mesele Hazreti İbrahim gibi, Hazreti Musa gibi, Hazreti Yusuf gibi gençler olabilmek. Çağın Firavun düzenine karşı dimdik durabilmek gerçek mesele. İffetli bir zindanı iffetsiz saray hayatlarına değişebilmek şuurlu bir genç olabilmek. Hazreti Musa’nın Firavunun yanına giderken yaptığı bir dua vardı hatırlayın.

4-6-mustafa-kayhan.jpegMustafa KAYHAN 

Bugün bizim duamız da haksızlığın karşısında, adaletsizliğin karşısında ‘Rabbim dilimin bağını çöz’ olmalıdır. Ateşe atılırken dahi Rabbi Allah’a bağlı ve yalnızca O’na güvenen Hazreti İbrahim misali bir imanla doldurmalıyız kalbimizi. Bakınız bugün namazlarımızda günde kırk kere okuduğumuz bir Fatiha suresi var. İşte bize düşen orada Allah’a verdiğimiz sözü tutmaktır. ‘Yalnız senden yardım isteriz ve yalnız sana kulluk ederiz’ derken Rabbimize birer genç olarak bu şuuru elden bırakmamaktır mücahit olabilmek. Öyle ki yapmış olduğumuz her çalışma arşın gölgesinde gölgelenecek bir genç olma yolunda güzel bir sonuç vermeli bizlere” şeklinde konuştu.

TOPLUMUN ŞUURA İHTİYACI VAR

Üniversite komisyonu İlk Adım Kampına katılan ve Ali İmran Suresi 104. Ayet hakkında konuşan Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Akkaya ise şunları belirtti: “Yüce Rabbimiz kitabında ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir’ buyurur. İşte bizler burada yaptığımız her çalışmayla bu müjdeye erişebilmenin umudunu taşırız. Sınıflarımızda, fakültelerimizde ve kampüslerimizde birbirimizi iyiliğe çağırırken ve kötülükten alıkoyarken bu ayeti hatırlarız. Toplumun bugün şuura, bilince ve imana her zamankinden daha çok ihtiyacı var. İnançsızlık tehlikesinin her geçen gün arttığı toplumda bu mana ile hareket eden gençlerin omzunda yükselecek bu değerler. Allah bu zor ve çetin yolda hepimizin yardımcısı olsun.” Üniversiteli gençlerin büyük bir ilgiyle katılım gösterdiği kamp programı düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerle birlikte üç günlük bir programın ardından sona erdi.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum