Müsiad Uşak Şubesi Açıldı

Müsiad Uşak Şubesi Açıldı

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şubesi açıldı. Açılış törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üni.

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şubesi açıldı. Açılış törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Saadettin Öztürk, sanayiciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Arslan, şehir için verimli çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Vali Erden de derneğin, ilin sosyal ve ekonomik yaşamına faydalar sağlamasını diledi. Genel Başkan Olpak ise, “Türkiye’deki MÜSİAD ailesine bugün Uşak da katıldı. MÜSİAD Uşak Şubesi’nin kent için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Açılış kurdelesi kesildikten sonra bina ziyaret edildi.

Açılış törenin ardından Can Palas Düğün Salonu’nda derneğin gala programı yapıldı. Kur'ân tilavetiyle başlayan programda konuşan Şube Başkanı Arslan, şehirdeki sanayicilerin vizyonunu geliştirmesi ve dış ticarette yeni pazarlar elde etmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Nuri Arslan, “Uşak artık MÜSİAD’ın da güneşinden istifade edecek. Artık bölgesel ve sektörel toplantılar yaparak, sanayici ve üyelerimizin birbiriyle alışverişlerini pekiştireceğiz. Yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşları, üniversite, valilik, milletvekilleri ve belediye ile bütün sorunları birlikte çözeceğiz. Elimizi taşın altında biz de sokacağız. TÜMSİAD, USİAD ve UGİAD gibi kardeş kurumlarla eşgüdümlü çalışacağız.” şeklinde konuştu. MÜSİAD’ın vizyon ve misyonu hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yılmaz ise, “1990’lı yılların başında İstanbul’da muhafazakâr bir grup bir televizyon kanalı kurdu ve hemen akabinde MÜSİAD oluştu. O dönemde bu yapılanmayla alay edilmişti. Allah bizi, kimseyle alay edenlerden eylemesin. Biz her şeye hoşgörüyle yaklaşmayı bilelim. MÜSİAD’ın vizyonu, geçmişten gelen değerlerle içinde bulunduğumuz zamanın değerlerini ve gelecekte oluşması muhtemel değerleri harmanlamaktır. Biz toplumsal mühendislikten çok çektik, kimseye toplumsal mühendislik tavsiye etmiyoruz. Biz insanlara, farklı ne olabiliri gösteriyoruz. MÜSİAD da bu gayrette oldu. Gelinen nokta itibariyle her şeyin tam olarak yapılmadığını görüyoruz. Biz üretirken ve tüketirken kendi değerlerimizi ortaya koyarak, pratikten gelen bir çözüm yoluyla bunu yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar güzel yazılırsa yazılsın, amele dönüşmediği sürece sonuç alınamıyor.” dedi.

MÜSİAD’ın yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Genel Başkan Olpak da ülke genelinde 7 bini aşkın üyesi bulunduğunu ve 143 noktada hizmet verdiğini kaydetti. Nail Olpak, “Ekonomiye can vermek için faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Sektörler bazında önemli çalışmalarımız oluyor. Hükümetimiz, son 10 yılda pek çok yenilik ve reforma imza attı. Yatırımcı için önemli unsurlardan olan siyasi istikrarla beraber mali disiplin sağlandı, güven ortamı oluşturuldu, sağlanan huzur ortamı da devam etmekte. Atılan bu olumlu adımların meyvelerini aldık ve alıyoruz. Küresel krizin etkilerinden bir türlü kurtulamayan, dünyanın önde gelen ülkelerinin büyüme adına ciddi çaba sarfettikleri bir dönemde Türkiye ekonomisinin, büyümesini sürdürmesi çok önemlidir. Ekonomimiz, 2013'ün ilk yarısında yüzde 3,7 büyürken özel sektör yatırımlarında ilk çeyreğe kıyasla ikinci çeyrekte bir toparlanma oldu. Bu toparlanmanın hedeflerimiz için yetersiz kaldığını fakat mayıstan itibaren yaşanan Gezi olayları ve FED’in mesajları gibi iç ve dış şoklara rağmen azımsanamayacağını görüyoruz. Piyasalardaki tedirginlik kaynaklarından birisi de FED’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasıyla Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülke ekonomilerinin olumsuz etkilenme riskidir. Bize göre FED kararları, tek başına Türkiye için bir tahteravalli değildir. Ekonomimiz, FED kararlarının muhtemel etkilerini savuşturacak dinamiklere sahiptir.” diye kornuştu. Siyasi bazda yaşanan gelişmelere de değinen Olpak, “Geçmişte rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Barzani’ye pasaport vermişti. O gün Özal’ın pasaport vermesini anlamayanlar, bugün de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Barzani’yle biraraya gelmesine karşı çıkıyor. Amacımız siyaset konuşmak değil ama ülkeyi madem siyasiler yönetiyor, bu nedenle siyasi ve mali istikrara ihtiyaç var. Özellikle çözüm süreciyle birlikte ciddi bir huzur ortamı oluştu. Huzur ortamın da siyasi istikrar için büyük önem taşıyor. Yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2014’ten itibaren iki yıllık bir seçim dönemine girmekteyiz. Bu dönemde ekonomi yönetiminin, mali disiplinden taviz vermeyen ama özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de kendi halinde rüzgârlara terketmeyen, tüketimi körüklemeyen ama 2012'de olduğu gibi iç piyasayı daraltmayan bir ekonomi politikası sürdürmesini bekliyoruz.” dedi.

Uşak’ta girişimciliğin dokuma ve dericilikle ön plana çıktığını dile getiren Vali Erden ise, “76 milyonun oturduğu her bir sofrada bir işadamının katkısı vardır. Üreten ve ülkemize hizmet eden işadamlarını kutluyorum. MÜSİAD, bundan sonra Uşak’ta da faaliyetlerini sürdürecek ve güç birliği sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Dana sonra milletvekilleri Güneş ve Altay da birer konuşma yaptı. Program, hediye sunumu ve yeni üyelere rozet takılmasıyla devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.