Mobilyada Kanserojen Uyarısı

Mobilyada Kanserojen Uyarısı

Çilek Mobilya Ürün Müdürü Taliha Kanık, mobilyalarda kullanılan kimi maddelerin kanserojen içerdiğine işaret ederek, “Bu maddelerin solunması veya bunları içeren ürünlere temas edilmesi sorunlara neden olabiliyor.

Çilek Mobilya Ürün Müdürü Taliha Kanık, mobilyalarda kullanılan kimi maddelerin kanserojen içerdiğine işaret ederek, “Bu maddelerin solunması veya bunları içeren ürünlere temas edilmesi sorunlara neden olabiliyor. Tüketicilerin bu mobilyaların sıhhate uygun olmayan kimyasallar ve ağır metaller içerip içermediğini sorgulamaları gerekiyor. Boya; GS, TSE, E1 ve bu gibi belgelere önem vermeleri gerekiyor.” dedi.



Maddelerin yanında tasarımların da çocukların güvenliği adına önemli olduğunu vurgulayan Taliha Kanık, “Bu konuda LSE yani ürünün dayanıklılığından, çocuk ve bebeklere zarar vermeden tasarlandığından söz eden belgenin varlığı çok önemli. Örneğin ışıklı veya o tür elektrikli aksamları bulunan ürünlerde gücün bir adaptör kanalı ile içine 220 volt değil 12 volt olarak ürüne adapte edildiğine dikkat edilmeli.” uyarısında bulundu.


Çilek’in 2014 çocuk mobilyası trendlerini tanıtan Kanık, gelecek sene natürel, beyaz, eskitme ürünlerin doğal ahşap ve metal görünümüyle kullanımının ağırlıklı olacağını ifade etti.


Kanık, şu aşamada doğal ahşabın, geri dönüşümlü ürünlerin, el işlerinin, folklorik desenlerin ve patchworklerin kullanımının arttığını dile getirdi.

Çilek Mobilya Ürün Müdürü, dünyada çocuk mobilyasında rağbet gören kimi temel kavramların beğeni topladığını; bunun yanında geçici trendlerin ön plana çıktığını aktardı. Doğal ürünlerden teşekkül eden mobilyalar, geri dönüşümü mümkün olan odalar bunların bir bölümü. Yine tekniğe duyarlı tasarımlar önemli trendlerden.


Taliha Kanık’a göre artık mobilyalarda daha çok aydınlık renkler tercih ediliyor. Parlak renkler ise pastel renklerle harmanlanıyor.


Kız çocukları daha çok beyaz, pembe gibi pastel tonlarda mobilyaları, erkek çocuklar ise kahve tonlarında tasarımları talep ediyor. Bebek mobilyasında modayı anneler belirlerken, çocuk odasında çocuk ve anne ikilisi genç odasında ise gencin kendisi trendlere yön veriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.