Mobilyacılar Rusya Pazarı İçin Güçlerini Birleştirdi

Mobilyacılar Rusya Pazarı İçin Güçlerini Birleştirdi

Ekonomi Bakanlığı tarafından “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” kapsamında desteklenen "Mobilya İhracatı İçin Güç Birliği" projesi, Dubai’den sonra Moskova’da uygulandı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” kapsamında desteklenen "Mobilya İhracatı İçin Güç Birliği" projesi, Dubai’den sonra Moskova’da uygulandı. 17-21 Kasım 2013 arasında Moskova’da düzenlenen organizasyonda, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği üyesi 24 firma ikili görüşmelere katıldı. Organizasyona 150'nin üzerinde Rus alıcı ilgi gösterirken 400'ün üzerinde ikili görüşme yapıldı. Teşhir amacıyla götürülen bir TIR mobilyanın tamamı satılırken organizasyona katılan birçok firma da yeni iş bağlantılarıyla döndü.

Organizasyona katılan Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, bugüne kadar mobilya sektörü için yaptıkları çalışmalara bir yenisini eklediklerini söyledi. İnegöllü mobilyacılarla işbirliğiyle düzenledikleri Rusya tanıtım ve pazarlama etkinliğinin, Türkiye'de kurumlar arası işbirliğinin nasıl başarıya ulaştırdığını ortaya koyduğunu ifade eden Tarakçıoğlu, “Bizler için rekabet öncesi işbirliği çok önemli. İnegöllü mobilyacılarla işbirliğimiz, hem gücümüzü arttırdı hem de maliyetlerimizi azalttı. Bu sayede Egeli mobilyacılar, söz konusu yurtdışı tanıtım ve pazarlama organizasyonu kapsamında çok uygun maliyetle Rusya pazarını tanıma ve iş bağlantıları kurma imkanı buldu." dedi. Rusya pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne ve büyük fırsatlar barındırdığına işaret eden Tarakçıoğlu, bundan sonra da firmaların kurduğu ilişkileri sıcak tutmak için alım heyeti organizasyonlarıyla süreci destekleyeceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.