Minder gitmeyince Afrika güreşi öğrenemedi

Minder gitmeyince Afrika güreşi öğrenemedi

GSGM, Sudan spor teşkilatı ve Güreş Federasyonu yetkilileriyle 2010 yılında yapılan görüşmelerin ardından, bu ülkeye güreş antrenörü gönderme ve malzeme yardımı yapma kararı aldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Güreş Federasyonu'nun, FILA'nın da desteğini alarak minder güreşini Afrika ülkelerinde yaygınlaştırma ve uluslararası alanda Türkiye lehine lobi oluşturma amacıyla başlattığı proje, daha 5. ayda sekteye uğradı.
GSGM, Sudan spor teşkilatı ve Güreş Federasyonu yetkilileriyle 2010 yılında yapılan görüşmelerin ardından, bu ülkeye güreş antrenörü gönderme ve malzeme yardımı yapma kararı aldı. Bu doğrultuda Gökhan Yavaşer ve Ramazan Demir 2011 yılının Mart ayında Sudan'a giderek, bu ülkedeki yetenekli gençleri güreşe kazandırmak için seçmeler yapmaya başladı. Bu arada Türkiye Güreş Federasyonu da iki adet güreş minderini Sudan'a gönderdi.
Sudan'da büyük bir istek ve azimle çalışmaya koyulan Türk antrenörler, bu ülkedeki tesis sıkıntısı nedeniyle seçtikleri yetenekli gençlere ve çocuklara toprak üzerinde güreş eğitim vermeye başladılar. Fakat aradan geçen 5 aylık süreye rağmen, Sudan spor teşkilatı yetkilileri, Türkiye'nin gönderdiği 2 adet güreş minderini liman gümrüğünden alarak kullanıma sunmayı başaramayınca Gökhan Yavaşer ve Ramazan Demir, Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.
Gökhan Yavaşer ve Ramazan Demir, Sudan'dan döndükten sonra Türkiye Genç Milli Serbest Güreş Takımı'nda antrenör olarak göreve başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.