Miloştan 2. şok

Miloştan 2. şok

Miloşun transfer parasının ödenmemesi sonucu gelen transfer yasağı ve Buca maçı öncesi Uşakta otobüsün haciz edilerek bağlanmasının ardından bu kez yine Miloşa ödenmesi gereken ikinci taksitin veri

Miloş’un transfer parasının ödenmemesi sonucu gelen transfer yasağı ve Buca maçı öncesi Uşak’ta otobüsün haciz edilerek bağlanmasının ardından bu kez yine Miloş’a ödenmesi gereken ikinci taksitin verilmemesi nedeniyle kulübün puan silme cezasıyla karşı karşıya olduğu öğrenildi.  Eski futbolcu Milos’a olan borcun ödenmesi için taksitlerde anlaşma sağlanmasına karşın,  yaklaşık 500 Bin Euro’luk borcun 100 Bin Euro’luk ilk taksitinin verilmesinin ardından Eylül ayı başında yatırması gereken 2. taksitinin ise ödeyemediği ileri sürüldü. Milos’un avukatıyla yapılan görüşmeler sonunda Eylül ayı sonuna kadar süre istendiği, ancak bu zaman dilimi içerisinde de ödeme yapılmadığı, futbolcunun avukatının yeniden FIFA’ya başvurmamaya hazırlandığı bildirildi.

 

Süper ligde, geçtiğimiz sezon tarihinde en kötü dönemini geçiren ve bu yılda en kötü ekonomik dönemini yaşayan ve büyük bir borç yükü altında kalan, Konyaspor’un Buca deplasmanı öncesi otobüsü Uşak’ta haciz edilerek bağlanmıştı.

 

Ancak, Konyaspor bu kez daha büyük bir cezayla karşı karşıya bulunmakta. Milos’un avukatı kanalıyla FIFA’ya konuyu taşıması ve yeniden Konyaspor’u şikayet etmesi halinde yeşil-beyazlılar FIFA Disiplin Kuruluna sevk edilecek. Daha önce transfer yasağı cezasının gelmesinin ardından bu kez de puan silme cezasının uygulanacağı ileri sürüldü.. Ligde sıkıntılı günler geçiren ve henüz galibiyet alamayan ve 3 puanla alt sıralarda bulunan Konyaspor’un cezaya çarptırılması halinde en az 6 puanının silineceği belirtildi.

 

Üç yıl önce Konyaspor’da oynayan ve daha sonra ayrılan Miloş’un alacakları karşılığında FIFA tarafından transfer yasağı cezasıyla cezalandırılan Konyaspor’un borcunu yine ödememesi halinde ise ligden ihraç edilmesi ve gelecek sezona 2. Lig’den eksi puanla başlama cezasıyla karşı karşıya kalma cezası da alabileceği ileri sürülmekte..

 

Konyaspor’un tüm bu olumsuzlukları yaşaması karşısında yeşil-beyazlı camia ve şehri yönetenlerin ise sessiz kalması yadırganmakta.  Tavşanlı Linyitspor maçının ardından olağanüstü kongre kararı alan mevcut yönetimin, bir an önce Konya şehrini yönetenlerle görüşerek kulübü yetki verilecek bir kurul veya kayyuma teslim etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.