Milli takımımızın rakibi Estonya

Milli takımımızın rakibi Estonya

Kritik Kazakistan ve Avusturya maçları öncesi A Milli Takımımız, Türk Telekom Arena'da bu akşam saat 21.30'da Estonya ile karşı karşıya gelecek

Euro 2012 Elemeleri’nde eylül ayında oynayacağımız Kazakistan ve Avusturya maçları öncesi test niteliği taşıyan hazırlık karşılaşmasında Türkiye, bu akşam saat 21.30’da, Türk Telekom Arena Stadı’nda Estonya ile karşılaşacak. Teknik direktör Guus Hiddink’in takımdaki eksikleri görmesi ve ileriye dönük uygulamayı planlandığı taktiklerin doğru yapılması adına oldukça önemli olan Estonya maçını, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Lee Probert yönetecek. Ay-Yıldızlılar, daha önce 5 kez karşılaştığı rakibini 2 kez yenerken, 3’ünden ise berabere kaldı.

2014’te aynı gruptayız

Milli Takımımız’ın, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde de aynı grupta mücadele edeceği Estonya ile en son, 2010 Dünya Kupası elemelerinde karşılaşmıştık. Söz konusu karşılaşmaların ilkinde Türkiye, rakibiyle golsüz berabere kalmış, Kadir Has Stadı’nda ise sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılmıştı. Milliler bu maçın son çalışmasını, dün akşam saatlerinde Fiyapı İnönü Stadı’nda gerçekleştirdi.

Serdar: Uzak durmalıyız

A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Guus Hiddink’le birlikte Estonya karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısına katılan Fenerbahçeli savunma oyuncusu Serdar Kesimal, “Estonya mücadelesi bizim için iyi bir test olacak. Sonuçta rakip, sert bir takım. Ayrıca şu an Milli Takım’dayız ve son dönemde yaşanan olaylardan uzak durmaya çalışıyoruz. Umarım Fenerbahçe olarak inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacağız. İnancımız bu doğrultuda. Bunu Milli Takım’a yansıtmak istemiyoruz” dedi.

Milliler'in 482. sınavı

A Milli Futbol Takımımız, İstanbul’da Estonya ile yapacağı özel maçla birlikte 482. karşılaşmasına çıkacak.

Ay-Yıldızlılar, 88 yıllık tarihinde, 253’ü resmi, 228’i özel olmak üzere geride kalan toplam 481 maçta, 172 galibiyet, 114 beraberlik alırken, 195 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Milli Takımımız söz konusu maçlarda rakip filelere 622 gol atarken, kalesinde ise 723 gol gördü.

Rüütli: Bizim için de önemli

Estonya Milli Takımı’nın teknik direktörü Tarmo Rüütli, Türkiye ile yapacakları maçın, kendileri için de çok önemli olduğunu vurguladı. Ay-Yıldızlılar’ın Avrupa’nın kaliteli ekipleri arasında yer aldığını belirten Rüütli, “Güçlü rakiplerle oynayarak, belli bir seviye gelebiliriz” yorumunu yaptı

MUHTEMEL KADROLAR

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Servet, Serdar, Hakan Balta, Selçuk İnan, Emre, Kazım, Arda, Burak, Semih

Estonya: Parejko, Rahn, Piiroja, Kruglov, Jaager, Puri, Vunk, Vassiljev, Zenjov, Ahjupera, Saag

Stat: Türk Telekom Arena

Saat: 21.30 Hakem: Lee Probert (İngiltere)

(Tümspor)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.