Merhum Şair Sezai Karakoç TEDED’de anıldı

Merhum Şair Sezai Karakoç TEDED’de anıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TEDED) Konya şubesi tarafından Sezai Karakoç Anma programı gerçekleştirildi. Etkinlik döneminin ilk etkinliği olan program büyük ilgi gördü. 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TEDED) Konya şubesi tarafından Sezai Karakoç Anma programı gerçekleştirildi. Etkinlik döneminin ilk etkinliği olan program büyük ilgi gördü.  Programın açılış konuşmasını dernek başkanı Doç. Dr. Muammer Ulutürk yaptı. Programda Prof. Dr. Abdullah Harmancı, Öğr. Gör. Fatih Cihat Büyükmatür ve Şair Ömer Korkmaz konuşmacı olarak yer aldılar.

2-9.jpeg

Konuşmasına Sezai Karakoç’u “Varoluşumuzu belirleyen menzil taşıdır” sözleriyle başlayan Akademisyen-Yazar Abdullah Harmancı, Karakoç’u tanımaya ailesinden başladığını ifade etti ve kısa hayat hikayesini anlattı. Fatih Cihat Büyükmatür,  Karakoç’un şiirlerini, dönemin şiir geleneğini ve şairleri yorumladı. Büyükmatür, "İkinci yeni dönemini başlatan ilk şiir örneklerini veren ve hikayeleşme bakımından yeniliği yeniden ortaya koyan şairdir Sezai Karakoç" dedi. Sözlerine “Bir çeşme bu Müslüman demez, akar; bu Hıristiyan demez, akar; bu cani demez, akar. Sezai Karakoç işte böyle coşkun bir çeşmeydi” diyerek başlayan Şair Ömer Korkmaz, Karakoç'un "Ben Kandan Elbiseler Giydim ve Köşe" şiirlerini seslendirdi.  Ardından konuşmacılar katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.   Programın sonunda Dernek Başkanı Muammer Ulutürk konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti.

MESUT TURAN

2-7.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.