Mehmet Baykan görevine başladı

Mehmet Baykan görevine başladı

Spor Genel Müdürlüğüne atanan, Konyalı spor adamı Mehmet Baykan görevine başladı

Spor Genel Müdürlüğü’ne atanan, Konyalı spor adamı Mehmet Baykan görevine başladı. Geçtiğimiz günlerde Spor Genel Müdürü olan başarılı spor adamı Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı’nı yürütüyordu. Yeni görevine başlayan Baykan’ın TFF’de ki görevinden önümüzdeki günlerde istifa edeceği ve yerine getirilecek ismin yapılacak olan ilk TFF toplantısının ardından belirleneceği gelen haberler arasında. Ayrıca Baykan Spor Genel Müdürlüğü ile ASKF’de ki görevini birlikte yürütebilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Spor Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Baykan için şu ifadeleri kullandı:  “Vizyon tazelemek için Spor Genel Müdürlüğü görevinde değişikliğe gittik. Genel Müdürlüğün başına atadığımız ismin özgeçmişine baktığımız zaman yeni dönemin yol haritası da şekillendiği görülecektir. Yeni dönemde sadece profesyonel branşlara değil, milyonlarca gencimizi sokaklardan alıp spor alan ve salonlarına taşımak üzere amatör branşlara yöneleceğiz. Yeni dönemin yıldızı amatör branşlar olacak” dedi.

 

Mehmet Baykan’ın yeni görevine başlaması ile birlikte 81 ilde boşalan Spor İl Müdürlüğü görevi için atamaların birer birer yapılacağı gelen haberler arasında. Kısa sürede tüm illerde yeni müdürlerin göreve atanacağı haberleri yayılırken kulislerde ise isimler yerlerini almaya başladı. Muhittin Yıldız’dan boşalan Konya Spor İl Müdürlüğü için, Karaman’da görevini sürdüren Ömer Ersöz’ün ismi geçiyor. Ayrıca eski müdür Muhittin Yıldız’ın Yalova ilene atanacağı gelen haberler arasında.

 

Spor yöneticiliğine Taşkentspor’da başlayan ve daha sonra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yöneticilik yapan, ardından da 3 dönem ASKF genel Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Baykan, son olarak Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel başkanlığına getirilmişti. Türkiye Futbol Federasyonunda; Levent Bıçakçı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener dönemlerinde yönetici olarak yer alan Baykan, M. Ali Aydınlar başkanlığında görevde bulunan Federasyon yönetim kurulunda da amatörlerden sorumlu yöneticilik görevini üstlendi. Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Spor Genel Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Baykan, İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Geçtiğimiz yıllarda Konya’da da yönetici olarak görev yapan Mehmet Baykan’ın üçlü kararnamesi büyük bir olasılıkla bugün imzalanacak. Konya ve Türk sporuna uzun yıllar çeşitli kademelerde hizmet veren ve bundan sonra da Genel Müdür olarak hizmete devam edecek olan Baykan’a yeni görevinde üstün başarı dileriz”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.