Marketlerde kısıtlama var

Marketlerde kısıtlama var

Bazı zincir marketlerde fiyatı hızla yükselen, birçok temel gıda ürünleri başta olmak üzere yağ, süt, un, şeker ve sigarada satışlar sınırlandırıldı.

Birçok markette 5 kiloluk yağlardan en fazla iki adet satılırken litre fiyatı 15 lirayı aşan süt de 2 adetle sınırlandırılmış durumda. Market yetkilileri, her müşteriye ürün satabilmek için bu yola başvurduklarını belirtirken un ve şekerde de satışların sınırlandırıldığı belirtiliyor.

1 KİLO ZEYTİNYAĞI DA 1 KİLO BOŞ TENEKE DE 35 LİRA

Kilis’te zeytin üreticiliği yapan Erkan Özmaya, bu yıl zeytinden para kazanamadığını söyledi. Fabrikada zeytinyağının litresinin 35 TL olduğunu belirten çiftçi Özmaya, “Şu an bir kilo ağırlığındaki boş zeytinyağı tenekesi 35 TL. Bunun bir açıklamasını yapsınlar” diye konuştu.

Özmaya, “Yanı başımızda Suriye’den 58 bin ton yağ giriyor. Gaziantep’te yağ üreticilerinin kendi yağları elinde patlamış. Bugün 1 litre yağ 35 TL. 1 litre yağda sadece 10 TL’si maliyettir. Aynı gün topluyorsun, getiriyorsun, 3 litre yağın 1 litresini satıp işçiye veriyorsun, sana 2 litre kalıyor. İki yılda bir ürün veren bu zeytinyağının hesabını siz yapın. Bugün itibarıyla mazot 10 TL’yi geçmiştir. Hesabını siz yapın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum