Markalar İle Tedarikçileri Tekstilde İşbirliği İçin Buluştu

Markalar İle Tedarikçileri Tekstilde İşbirliği İçin Buluştu

Tekstil sektörünün önde gelen aktörleri İstanbul’da bir araya geldi. Buluşmada 50’ye yakın marka, 150 tedarikçi ile ticareti artırma yollarını ele aldı.

Tekstil sektörünün önde gelen aktörleri İstanbul’da bir araya geldi. Buluşmada 50’ye yakın marka, 150 tedarikçi ile ticareti artırma yollarını ele aldı. İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ataol, “Bu toplantılardan milyar lirayı aşan bir ticaret çıkar. Yani hareket bizden, bereket Allah’tan.” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde bulunan İGED, İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD), İhracatçı ve Sanayici İşadamları Derneği (İHSANDER) ile Floryalı İşadamları Derneği (FİADER) tarafından Tekstil Sektörü İşbirliği Toplantısı tertip edildi. Wow Hotel’de yapılan toplantıya Ramsey , LC Waikiki, Colin’s Aydınlı Grup, Çift Geyik Karaca, DS Damat, Hatemoğlu ve Süvari markalarının temsilcileri katıldı.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İGED Yönetim Kurulu Başkanı Ataol, etkinlik dâhilinde 24 stantta üyelerin ürün ve hizmetlerini tanıtacağını, 46 masada tekstil sektörünün önde gelen markalarının tedarikçilerle görüşeceğini bildirdi. Hüseyin Ataol, toplantı ile TUSKON üyeleri arasında sinerji doğmasını, ticaret hacmini artırmasını hedeflediklerini aktardı. Gazetecilerin, “Tekstil firmalarının görüşmelerinden hedeflenen ticaret rakamı nedir?” sorusuna Ataol, “Somut rakam vermek kolay değil. Ama şu kati, burada yapılan bağlantılar seneler alan ortaklıklara ortam oluşturuyor. Şu an önemli markaları pek çok tedarikçi ile görüştüreceğiz. Buradan milyar liraları aşan bir hacim çıkar. Hareket bizden bereket Allah’tan.” cevabını verdi.

İSİAD Başkanı Cihat Özbekli ise cari açığı indirme adına ortak faaliyetlerin önemli olduğunu vurguladı. Bu nedenle Wow Hotel'de 50’ye yakın firmanın 150’ye yakın tedarikçi ile görüşmelerde bulunacağını dile getirdi. İHSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Büyükekşi de Tekstil Sektörü İşbirliği Toplantısı'nda iç ticareti artırma, ara eleman açığını kapatma, kalifiye üretime odaklanma yollarının tartışılacağına işaret etti.

FİADER Başkanı Tacettin Negiş ise “Bizler aynı sektörde olmamıza rağmen bir birimizi tanımıyoruz. Bir araya gelip bir birimizi iyi tanımalı, artılarımız ve eksilerimizden yararlanmalıyız. Barış için bir araya gelmeli, dünyaya talip olmalıyız." temennilerinde bulundu.

Tekstil Sektörü İşbirliği Toplantısı’nın açılış töreninde söz alan TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Kısacık, markaların tedarikçiler ile entegre olmasının önemine değindi. Kimi ülkelerde ürünün kolisinin veya etiketinin sorun olduğuna temas eden Kısacık, bu nedenle tekstil sektörüne ortak faaliyetlerde bulunmayı önerdi.

Toplantının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ikili görüşmelere geçildi. Stantlarda ürün ve hizmetler tanıtıldı. Toplantıda yerini alan markalardan Colin’s’in İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, tedarikçiler ile aynı masada ticareti ele almanın önemli olduğundan söz etti. Şirketi adına 2013’ü yorumlayan Yavuz Eroğlu, şunları aktardı:

“2013 markamız adına iyiydi. 20123’ü hedeflediğimiz, planladığımız gibi kapatacağız. Ülke dışında kar ve gelir bağlamında bir sorun olmadı. Türkiye’de 6-7 ayda Gezi ile başlayan olaylarla perakendede gerilemeler oldu; ancak bunu sonraki aylarda toparladık."

2014’e umutla bakan Eroğlu, “2014 ve 2015‘te ekonomik durgunluk, FED’in tahvil kararının etkileri devam edecek. Daha dikkatli olmalıyız, 2014 için ve 2015 için. Diğer yandan çok korkmamak, felaket telalığı yapmamak gerek. Tüketiciler giyecek, alacak, satacak. Biz de kurum olarak daha dikkatli adımlar atacağız." dedi.

EMS Group Genel Müdürü Eren Ketenci ise dalgalanmalardan etkilenmediklerini, maliyetlerini kısmadıklarını ve dikkatli davrandıklarını ifade etti. Ketenci, 2014‘te de durumun böyle devam edeceğini savundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.