Mağduriyetlerin önüne geçilmeli!

Mağduriyetlerin önüne geçilmeli!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanları gururla yaptıkları işlerinden istifa ediyor, hatta yurt dışına göç ediyor. Yetkiler tüm bu mağduriyetlerin önüne geçmelidir” dedi

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığının düzenlediği genişletilmiş temsilciler toplantısına katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, tüm yetkililere Konya’dan seslendi.  Durmuş, “Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi sorunlar nedeniyle tükenmişlik hissi yaşadığını ve Sağlık çalışanları gururla yaptıkları işlerinden istifa ediyor, hatta yurt dışına göç ediyor. Yetişmiş insan gücümüzü çaresi olan bu sorunlar yüzünden kaybetmeliyim. Bu konuda tüm yetkililerin sorunları çözmek adına ellerini taşın altına koymalıdır” dedi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Konya Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemezde katıldı

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ADINA YAPTIĞIMIZ MÜCADELE KAZANIMA DÖNDÜ 

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay  ise her zorlu süreçte olduğu gibi pandemi döneminde de sağlık çalışanlarının yanında olduklarını dile getirerek,  her daim sorunlara çözüm üretmeye çaba gösterdiklerini söyledi. Konya Şubesi olarak yeni üyelerle büyüme devam ettiklerini kaydeden Uzunay, hedeflerinin 10 bin üye olduğunu belirtti. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarının sahada memnuniyetle karşılandığını ifade eden Uzunay, başta genel Başkan Semih Durmuş olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin sağlık çalışanları adına yaptıkları mücadelenin kazanıma döndüğünü dile getirdi. Uzunay, “Bizler, sendikacı olmak için sendikacılık yapmıyoruz. Sadece karnımızı doyurmak için çalışmıyoruz. Daha iyi bir dünya daha iyi bir Türkiye idealiyle sendikacılık yapıyoruz. Biz sendikacılığa demokrasi, medeniyet, ahlak ve vatan sevgisi gibi değerler katıyoruz” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refahını artırmaya yönelik önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,  “Sağlık çalışanları pandemiyle birlikte artan ağır iş yükü altında eziliyor. Türkiye’deki sağlık çalışanlarının sayısı Avrupa ülkelerine göre dörtte bir oranında maalesef. İstihdam açığının kapatılması elzem bir durum haline geldi. Aynı zamanda ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarımızı mağdur ediyor. Artık döner sermaye sistemindeki kurgunun değiştirilmesi, adaletli hale gelmesi gerekiyor. Öte yandan sağlıkta şiddet de gündemden düşmeyen konular arasında.” Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi sorunlar nedeniyle tükenmişlik hissi yaşadığını belirten Durmuş, “Sağlık çalışanları gururla yaptıkları işlerinden istifa ediyor, hatta yurt dışına göç ediyor. Yetişmiş insan gücümüzü çaresi olan bu sorunlar yüzünden kaybetmeliyim. Yetkiler tüm bu mağduriyetlerin önüne geçmeli. Sorunların çözümü için ivedilikle adım atılması gerekiyor” dedi.

EMEĞİ EKMEĞE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan,  temsilcilerin sendikanın yapı taşı, kolonu ve omurgası olduğunu dile getirerek, sahada temsilci olmayınca sendikanın da olmayacağını söyledi, Sağlık- Sen olarak emeği ekmeğe dönüştürmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye de devam edeceğiz” diye konuştu. Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise sağlık sisteminin ileri bir seviyeye taşındığına vurgu yaparak sistemin geriye doğru gitmesine kimsenin müsaade etmeyeceğini söyledi. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük özveriyle mücadele ettiğini söyleyen Etyemez, “Sağlık çalışanlarımıza bu özveriden dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışanların memnuniyet düzeyini artırma noktasında sendika ile yapılacak istişareyi önemli görüyoruz” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından temsilciler toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda çektirilen  aile fotoğrafıyla temsilciler toplantısı son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.