Maden İhracatçıları Devlet Yardımlarıyla Daha Rekabetçi Olacak

Maden İhracatçıları Devlet Yardımlarıyla Daha Rekabetçi Olacak

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yardımlardan üyelerinin daha iyi faydalanması amacıyla “Devlet Yardımları Bilgilendirme Toplantısı” d.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yardımlardan üyelerinin daha iyi faydalanması amacıyla “Devlet Yardımları Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, devlet yardımlarından faydalanmanın püf noktalarını Egeli maden ihracatçılarına anlattı. Toplantıya birliğin İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir'de yerleşik üyeleri katıldı.

Devlet yardımlarıyla ilgili mevzuatı doğru uygulayan firmaların, 17 milyon dolara kadar almasının mümkün olduğunu belirten Erdinç, üyelerinden bu konuda çaba göstermelerini istedi. Devlet desteklerini her firmanın kullanabileceğini, ihracatçıların hata yapmadan yardımları daha çok kullanması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin "Mikro Eğitim" projesini hayata geçirdiğini, "www.mikroegitim.org" adresli danışma sitesinden destek talebinde bulunan firmalara 5 dakika içinde dönüş yaptıklarını anlattı. Firmaların, devlet yardımları konusundaki prosedürü aşılamaz gördükleri için devlet yardımlarından yeteri kadar faydalanamadığına dikkat çeken Arslan Erdinç, “Yurtdışı fuar, pazar araştırması, yurtdışı ofis mağaza tanıtım, Turquality ve çevre maliyetleri konusunda fırsatları kaçırmamak için siz de danışın.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.