Liste şekilleniyor

Liste şekilleniyor

Sıkıntılı günler geçiren temsilcimiz Konyasporda, Perşembe günü yapılacak genel kurul için çalışmalar sürüyor. Değişik isimlerden oluşacak yepyeni bir yönetim için temaslar devam ediyor.


KONYASPOR’DA 25 Haziran Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi çalışmalar sürüyor. Yeşil-beyazlı takımda, hafta sonu tatilinin ardından temaslar dün yeniden hız kazandı. Gruplar arasında görüşmeler bugün ve yarında sürecek ve Çarşamba akşamı listeye kesin şekil verilecek. Alınan bilgilere göre, genç bir yönetim oluşturulacak ve ilk planda sağlanacak emanet paralarla futbolcu borçları ödenerek Konyaspor’un itibarı yeniden sağlanacak. Ardından ise, teknik kadro belirlenerek transfer çalışmalarına başlanacak. Temsilcimizde, spor kamuoyu tarafından Başkanlık için ismi ön plana çıkartılan, ancak Kombassan Holding’ten izin alınamadığı için başkan adaylığı şansı azalan Ahmet Şan’ın yerine bu kez Başkan için Bahattin Karapınar’ın ismi ön plana çıktı. Bu konuda dün telefonla görüştüğümüz Karapınar, kısa ve öz konuşarak, temasların devam ettiğini ve gidişatın olumlu olduğunu, Konyaspor için en iyisinin yapılacağını sözlerine ekledi. Karapınar, liste için konuşmanın erken olduğunu, ancak Çarşamba akşamına kadar listenin netleşebileceğini dile getirdi. Yeni yönetim listesinde, genel kurul için çalışmalarını yoğunu şekilde sürdürenlerin dışında oda temsilcilerinin de yer alacağı öğrenildi.
ŞİRKETLEŞME KONUSU
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, geçtiğimiz hafta içerisinde görüştüğü Mehmet Köseoğlu ile fikir alış verişinde bulunduğu, kendisinin başkanlık için aday olmayacağı belirtildi. Öte yandan, Konyaspor şirketine işlerlik kazandırılması konusunun da genel kurulda görüşülmesi bekleniyor. Panko Birlik başkanı Recep Konuk’un, her odanın 1 milyon TL ile ortak olmasını istediği Şirketin; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Sanayi Odası Başkanı Tahir büyükhelvacıgil ve onursal başkan olması gündemde bulunan Ahmet Şan yönetiminde çalışacağı ve ilk planda 3-4 milyon TL’lik biri gelir sağlanmasının beklendiği öğrenildi. Ayrıca, kulübün naklen yayın ve Federasyon payından 5 milyon TL geliri olacağı, Belediye’nin ise iş adamlarının önderliğinde katkısının da süreceği açıklandı.
DUVARCI: KAYYUM’A GİTMEMELİ
Konyaspor’un eski yöneticilerinden Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, Konyaspor’un kesinlikle “kayyum” gibi sıkıntılı bir duruma getirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Konyaspor Kayyum’a gidecek kadar sahip olmamalı” dedi.
Konyaspor’un şehrin önemli bir kurumu olduğuna dikkat çeken Duvarcı, yeşil-beyazlı kulübün önemli bir geçmişinin olduğunu, dolayısıyla da geçmişi başarılarla dolu bir kulübün bu noktalara gelmesinin son derece üzücü olduğunu söyledi. Konya’nın büyük şehir olduğunu, böyle bir şehrin takımının da bu durumlara düşürülmesinin herkesin ayıbı olduğunu belirterek, “Gerçekten çok üzülüyorum. Konyaspor bu noktalara gelecek bir takım değil. Ancak, sporda bunlar olabiliyor. Takım düşebilir, şampiyon olabilir, bunların futbolun doğasında olan şeyler. Ancak, bir takım düştü diye bu kadar sahipsiz bırakılmaz. Bütün Konyalı el ele vererek, sektörü tanıyan bir başkan ve yönetimi takımın başına getirmeliyiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum