Kuveyt Türk'ten 9 Ayda 236,7 Milyon Tl Net Karı

Kuveyt Türk'ten 9 Ayda 236,7 Milyon Tl Net Karı

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ilk 9 aydaki net karı; 236,7 milyon TL oldu. Konuyla ilgili olarak katılım bankasından yapılan açıklamada, toplam aktiflerin geçtiğimizin yılın ilk 9 aylık dönemine oranla yüzde 25 artarak 23 milyar 625 milyon TL’ye, öz va.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ilk 9 aydaki net karı; 236,7 milyon TL oldu.

Konuyla ilgili olarak katılım bankasından yapılan açıklamada, toplam aktiflerin geçtiğimizin yılın ilk 9 aylık dönemine oranla yüzde 25 artarak 23 milyar 625 milyon TL’ye, öz varlıkların yüzde 33 artış performansıyla 2 milyar 247 milyon TL’ye ulaştığı ifade edildi. Toplanan fonların yine aynı dönemle mukayese ile yüzde 22 artarak 15 milyar 600 milyon TL olduğu, fon kullandırma alanında ise; yüzde 27’lük bir artış kaydedilerek 15 milyar 125 milyon TL seviyesine ulaşıldığı kaydedildi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, söz konusu dönemle ilgili yaptığı değerlendirmede; istikrarlı büyümelerine devam ettiklerini belirtirken, şunları dile getirdi:

"Kuveyt Türk’ün büyümesinin yanında katılım bankacılığı sektörümüze de geliştirdiğimiz yenilikçi ve öncü ürünlerimizle katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz ile sektörün en hızlı büyüyen bankasıyız. Kuveyt Türk olarak yeniliklerini devam ettirerek önümüzdeki günlerde 1 yıl vadeli ve 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikasını (Sukuk) halka arz ediyoruz. Katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırılan ihraç, özel sektör tarafından yurt içinde halka arz edilecek en yüksek tutarlı TL cinsinden kira sertifikası olma niteliğini taşıyor."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.