Kurtulmuş: Mayınlı Topraklar, Temizlenerek Topraksız Köylülere Verilmeli

Kurtulmuş: Mayınlı Topraklar, Temizlenerek Topraksız Köylülere Verilmeli

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, doğudaki mayınlı toprakların temizlenip bölgedeki topraksız köylülere verilmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, doğudaki mayınlı toprakların temizlenip bölgedeki topraksız köylülere verilmesi gerektiğini söyledi.

Terörün ülke ekonomisine maliyeti raporunu kamuoyuyla paylaşan Numan Kurtulmuş, sunumun ardından katılımcıların sorularını cevapladı. ‘Mayınlı arazilerin ne olduğu’ sorusu üzerine konuşan Numan Kurtulmuş, "Mayınlı arazilerin temizlenmesi hükümetin de gündemindeydi. Ancak tabi ki bölgedeki son gelişmeler çerçevesinde biraz sekteye uğradı. Çok büyük bir araziden bahsediyoruz, Türkiye’deki mayınlı arazilerin toplamı 2 Gazze Şeridi büyüklüğünde toprak parçasıdır. Bu alan mayın dolu. Bu alanın biran evvel temizlenip bölge halkının istifadesine sunulması lazım. Benim şahsi kanaatim topraksız köylülere verilmesi ve bu bölgede mayınlı arazide yüksek düzeyde organik tarım amaçlı son derece değerli topraklar. Buraların organik tarıma açılması bölgenin ve Türkiye’nin menfaatinedir." diye cevapladı.

Çözüm sürecinin Türk ekonomisine katkısının sorulması üzerinede Kurtulmuş, "Tabi henüz çözüm süreci sonuçları alınmış değil. Çözüm olursa Türkiye bu maliyetlere bir daha katlanmayacak. Geçen Diyarbakır’daydık, oradaki otelci arkadaşlarımızın söylediği bir şey, bu bayramda Diyarbakır’daki otellerin hepsi yüzde 100 doluydu. Mardin’deki arkadaşlarla konuştuk orda ki otellerin de tamamı doluydu. Ulucami’de namaz kılmaya girdik, çıktığımızda gördük ki Bursa’dan Manisa’dan İstanbul’dan otobüs otobüs insanlar geliyordu. Yani çözüm süreci doğru istikamette devam ederse maliyetine katlandığımız kalemler gelir olarak gelecek." karşılığını verdi.

"IĞDIR’A 2 TANE FABRİKA AÇTIK, YABANCI YATIRIMCILAR VAR"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin 6. yatırım bölgesi olması nedeniyle yabancı yatırımcıların olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Sırf teşvik olsun diye 3 ay evvel Iğdır’a özel uçakla gittik 2 tane fabrika açtık. Yıllardır terörden yara almış bir bölge bir arkadaş bölge halkı bir inşaat fabrikası açtı, İzmirli bir arkadaşımız ise geldi Hollandalı bir ortağı ile tekstil fabrikası açtı." diyerek batılı ve yabancı yatırımcıların doğuya olan ilgisinden bahsetti.

Çözüm süreci konusunda basına kamuoyunu doğru bilinçlendirmek adına çağrıda bulanan Kurtulmuş, "Bu hepimiz için vatanseverlik meselesi bundan sonraki süreçte Türkiye’nin hiçbir şekilde silahlara geri dönmemesi için basın camiasına büyük görev düşüyor. Türkiye kamuoyunu doğru şekilde bilinçlendirmek zorundayız. Türkiye tam manasıyla barış ortamına kavuşursa olağanüstü ekonomik güce kavuşacak." diyerek sözlerine son verdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.