Krizi Atlatan İngilizler 2014 Yılında Tatile Çıkacak

Krizi Atlatan İngilizler 2014 Yılında Tatile Çıkacak

Ekonomik krizi atlatan ve ülkenizde tatil yapın kampanyasını sonlandıran İngiltere'deki bu gelişme Türkiye'nin 2014 rezervasyonlarına büyüme olarak yansıdı.

Ekonomik krizi atlatan ve ülkenizde tatil yapın kampanyasını sonlandıran İngiltere'deki bu gelişme Türkiye'nin 2014 rezervasyonlarına büyüme olarak yansıdı. Tur operatörleri verilerine göre İngiltere pazarından Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 7 artış oldu. Fethiye Turistik Otelciler Birliği Başkanı(FETOB) Yavuz Torunoğulları, sezon öncesine kadar bu artışın çift haneli rakamlara çıkarılabileceğini söyledi.

Turizm sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak gösterilen World Travel Market (WTM) Uluslararası Turizm Fuarı İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı. Fuarda Fethiye'yi temsil eden FETOB üyeleri ilçeye yüzleri gülerek döndü. Tur operatörleri Tomas Cook, TUİ, Jet-Tur Holidays ve Travel Public ile görüşen heyet 2014 yılı için İngiltere'den müjdeli haberler getirdi. İngiltere'nin Türkiye'ye bu yıl ayrı bir yaklaşım sergilediğini söyleyen FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, tur operatörlerinin 2014 yılı için yüzde 7 oranında büyüme yaşandığını belirttiğini kaydetti. Hem bölge hemde ülke için bu rakamların sevindirici olduğunu anlatan Torunoğulları, bu rakamın çift haneli olmasında hiç bir engel bulunmadığını açıkladı.

Torunoğulları “Bölgemize gelen turistlerin yüzde 60'ını İngilizler oluşturuyor. Sezon başında olağan üstü bir durumla karşılaşmazsak çift haneli rakamlarla İngiliz pazarında büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız. Rakip olarak görmüş olduğumuz Yunanistan ve İspanya’da İngiliz pazarında aynı şekilde bir büyüme gerçekleştirmekteler. Burada iki şey ortaya çıkıyor. Türkiye her şeye rağmen büyümesini devam ettiriyor ama bu tüketicinin nereden geldiğini doğru analiz etmek gerekiyor. Analiz ettikten sonra bu büyümeyi bizimde sabitlememiz gerekiyor. Bu büyümenin ana sebebi Doğa Akdeniz ülkelerinde süren olaylar ve güvensizlik ortamı. Bunun ötesinde ise başka verilerinde olduğunu düşünüyorum. Sektör olarak başta bakanlığımızın bunu incelemesi gerekiyor.” dedi.

FETHİYE'YE 2 BİN YATAK KAPASİTELİ 2 OTEL YAPILACAK
Pazardaki büyümeye Fethiye'nin hazır olabilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu da ifade eden FETOB Başkanı, ilçeye yapılacak yeni otellerin müjdesini verdi. TUİ ile Barut grubunun ortaklaşa olarak Fethiye'ye 5 yıldızlı 2 otel yapacağını bu otelin yatak kapasitesinin ise 2 bin olacağını anlatan Torunoğulları, otelin 2015 turizm sezonuna yetiştirileceğini açıkladı. Çalış bölgesinde gerçekleşecek yeni yatırımlara Özyer grubunun da yeni bir otelle destek vereceğini belirten Yavuz Torunoğulları, “İngiliz pazarındaki tur operatörleri Fethiye ve civardaki yeni yatırımları yakından takip etmekteler. Yeni ve nitelikli yatırımlara ilgi duymaktalar. Bu tür yeni tesisler ve yatırımlar olduğu takdirde bizimle her türlü işbirliğinin altını çizdiler. Antalya’da arz fazlası var ve her yıl yapılan yeni 20 bin yatak kapasitesi var. Bodrum’un sezonsal durumu ortada yerel turist hakim. Haliyle odaklandıkları bölge bizim bölgemizdir. Bu konuda çalışmalar yapmamız gerekmektedir.” dedi.

2013 YILI BEKLENENİN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ
FETOB Başkanı yavuz Torunoğulları, Gezi olayları sonrasında bir müddet duraklama geçiren ve sonrasında hareketlenen turizm sezonunu da değerlendirdi. Sezon başında yaşanan olumsuzluklara rağmen 2013 turizm sezonunun güzel geçtiğini kaydeden Torunoğulları, kaybediliyor denen sezonun iyi bir şekilde bitirilmesinin turizmciler adına sevindirici olduğunu açıkladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.