Kredi Kartıyla Tatile Sınırlama Geleceği Açıklaması Sektörde Kafaları Karıştırdı

Kredi Kartıyla Tatile Sınırlama Geleceği Açıklaması Sektörde Kafaları Karıştırdı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turizmciler kredi kartıyla tatile sınırlama getirileceğine ilişkin haberler karşısında temkinli davranıyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turizmciler kredi kartıyla tatile sınırlama getirileceğine ilişkin haberler karşısında temkinli davranıyor. İlçedeki bazı turizmciler uygulamanın yerli pazarı olumsuz etkileyeceğini savunurken, bazıları da uzun vadede turizme sıcak para kazandıracağını söylüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartına taksitle yapılan tatil alışverişlerine getirmeyi planlıyor. Uygulamanın basına yansımasıyla birlikte turizm çevrelerinden sesler de yükselmeye başladı. Yerli turistlerin tatil harcamalarını kredi kartıyla yaptığını düşünen bazı turizmciler uygulamaya tepki gösterirken turizmci ve Fethiye Turistik Otelciler Birliği(FETOB) yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan, uygulamanın uzun vadede getirisinin olacağını kaydetti. Kısa vadede olumsuz etkilerinin görülse bile uzun vadede Türk halkının cebindeki paraya göre tatil planı yapacağını söyleyen Gümüşhan, taksitli satış talebinin acenta ve tur operatörlerinin bir isteği olduğunu açıkladı. Bu isteğin cazip bir teklif gibi tüketiciye sunulduğunu aktaran Gümüşhan, "Ve geldiğimiz noktada önü alınmaz bir boyuta geldi. 12 ay sonraki satışın kredisini şimdiden tüketiyorsunuz. Bu çok rantabl değil turizmciler için. Turizm sektörü dinamik bir sektör. Belirli bir bütçesinin oluşması gerekiyor. Bunun için bu düzenleme kısa vadede olumsuz etki yapsa da uzun vadede pozitif yansıması olacaktır." dedi.

Bir başka turizmci Orka Butik Otel Genel Müdürü Hasan Cila ise kredi kartıyla satış yapılamaması halinde yerli turistin tatil planlarını erteleyeceğini söyledi. Bunun da iç pazar da bir daralmaya sebep olacağını ifade eden Cila, "Tatil yapmak isteyen müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tatil harcamalarını kredi kartıyla 12 aya kadar taksitlendiriyoruz. Tabiki insanlar da bunu değerlendirmek istiyor. Bu uygulama gelirse insanların tatil yapma olayı kalkacak. Tamamen çalışmaya endeksli hale getirilecek." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.