Konyaspor sıkı çalışıyor

Konyaspor sıkı çalışıyor

Aydınların açıklaması ile Süper Lig umutlarını başka bir bahara bırakan Konyaspor, Davraz kampına devam ediyor

Aydınlar’ın açıklaması ile Süper Lig umutlarını başka bir bahara bırakan Konyaspor, Davraz kampına devam ediyor. Kartalın golcü futbolcusu Can Parlayan, lige geri dönebilmek için çalışacaklarını söyledi

 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, ligin belirlenen tarihte başlayacağını dile getirmesi ve takımlar hakkındaki kararı iddianamenin hazırlanmasından sonra vereceklerini söylemesinin ardından Süper Lig’e yükselme umutları biten Konyaspor’da Bank Asya 1. lig hazırlıkları Davraz’da sürüyor. 2 Temmuz Cumartesi günü başlayan birinci etap kampının ilk bölümünü Cumartesi günü tamamlayan ve bir gün izin yapan Kartallar, önceki akşam saatlerinde yaptığı taktik antrenmanla ikinci bölüm çalışmalarına start verdi.

Teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yapılan antrenmanda hasta olan kaleci Ercüment Kafkasyalı ve Avrupa Şampiyonası’na katılacak U19 Milli Takımının kampına katılmak üzere Davraz’tan ayrılan Ali Dere yer almadı. Isınma hareketleri ve koşu çalışmasıyla başlayan antrenman top çalışmasıyla devam etti. Antrenman taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı.

Yeşil-beyazlılar, dünü ise çift antrenmanla geçirdi. Sabah; tempolu koşu yaptılar. Gruplar halinde gerçekleştirilen çalışma neşe içerisinde geçti. Çalışmaya, teknik adamlar tarafından dinlendirilen Alvaro Perez ve Serkan Şahin ile Milli takım kampında bulunan Ali Dere katılmadı. Konyaspor’da günün ikinci antrenmanı da dün akşam saatlerinde teknik-taktik olarak gerçekleştirildi.

Konyaspor’da birinci dönem kamp çalışmaları 17 Temmuz Pazar günü tamamlanacak. Ardından futbolculara iki gün izin verilecek ve takım daha sonra ikinci dönen hazırlıkları için Kızılcahamam da kampa alınacak. Davraz kampının son günlerinde, genç futbolcuları görme adına biri hazırlık maçı oynayabileceklerini belirten teknik direktör Osman Özdemir, kadroyu da 32’den 26’ya indireceklerini sözlerine ekledi. Konyaspor’un Kızılcahamam kampı hazırlıkları taktik ağırlıklı olarak gerçekleştirilecek ve en az 4-5 hazırlık maçı yapılacak. 

KALECİLER YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYOR

Sabah antrenmanında koşu çalışması yapan takımdan ayrı olarak sahada çalışan kaleciler yoğun bir tempoda yeni sezona hazırlanıyor. Mariusz Pawelek, Ercüment Kafkasyalı, Nazmi Terzioğlu ve Ali Çiçek kaleci antrenör Hüseyin Avni Yüce gözetiminde yaklaşık 1 saat 30 dakika süren ve yorucu tempoda geçen bir antrenman yaptı.

Konyaspor’da ekonomik kriz henüz çözülemedi. Yönetimin, kampanyaya ümit bağlamasına rağmen beklenilen ilginin gösterilmemesi de sorunu bitirmedi. Alınan bilgilere göre, Milos’un alacağının taksitlendirilmesi konusunda yapılan başvuruya yanıt bekleniyor. Robak’ın transfere taksiti olarak eski kulübüne yatırılacak 10o bin Euro için arayış devam ediyor. Ayrıca, liglerini başlamasından önce de futbolculara Ağustos ayı içerisinde ödeme yapılacak.  

İYİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ

Konyaspor’un golcü isimlerinden Can Parlayan, Konyaspor’da ekip olarak düşüncelerinin Süper Lig’e geri dönülecek başarıyı elde etmek olduğunu belirtirken, genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan kadromuzda yaşanan rekabetin beraberinde başarıyı getireceğini söyledi. Birinci etap kamp çalışmalarını değerlendiren Can Parlayan, “Yoğun ve yorucu tempoda çalışıyoruz. Ama bu çalışmalar iyi bir sezon geçirmemiz adına gerekli. Kısa süre geçmesine rağmen genç ve tecrübeli oyuncuların yer aldığı kadromuzda iyi bir uyum yakaladık. Şu an için kalabalık bir kadromuz var. Bunun en büyük katkısı takım içerisindeki rekabeti arttırması. Rekabet artınca başarıda beraberinde gelecektir. Konyaspor büyük bir camia ve hedefleri de her zaman büyük olmuştur. İskeleti korunmuş bir kadroya ve ligi yakından tanıyan çok iyi bir teknik direktörümüz ve ekibe sahibiz. Bu avantajımızı lige kadar eksiklerimizi en aza indirerek iyi kullanmak ve sezona iyi başlamak istiyoruz. Kadromuzun Bank Asya 1.Lig’de zirveye oynayacağına ve sezon sonunda da hak ettiği Süper Lig’e yeniden yükseleceğine inanıyoruz. Büyük hedeflere ulaşmak birlik beraberlik ister. Bizde Konya şehrinin bize her zaman maddi manevi anlamda destek vermesini arzu ediyoruz. Başarıya giden yolda buna ihtiyacımız var. Herkes üzerine düşeni yaparsa Konyaspor’u tekrar Süper Lig’e taşırız. Biz buna inanıyoruz ve herkesinde inanmasını istiyoruz”şeklinde görüş belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.